Eerder schreven wij al dat we trotse sponsor zijn van het Nuon Solar Team. Dit team met excellente studenten van de TU Delft neemt over 74 dagen deel aan de World Solar Challenge 2015 in Australië. Deze race voor zonnewagens is een katalysator voor innovatie op het gebied van duurzame vervoersmiddelen. Inmiddels is de zonnewagen van het Nuon Solar Team gepresenteerd. De Nuna8 zoals de wagen heet, moet de studenten naar de overwinning helpen van de race die wordt gereden over een afstand van 3000 kilometer.

Nuna8 gepresenteerd

Op 3 augustus 2015 is de Nuna8 gepresenteerd bij Paleis Soestdijk in Baarn. Deze zonnewagen is de opvolger van de Nuna7, waarmee een team van de TU Delf in 2013 de World Solar Challenge won. De buitenkant van de Nuna8 is gemaakt van TeXtreme koolstofvezel, waardoor de auto maar 160 kilo weegt. Daarnaast weegt de accu van de Nuna8 maar 20 kilo, terwijl de accu van een Tesla meer dan 500 kilo weegt. Nuna kan met haar accu echter eenzelfde afstand afleggen als de Tesla. Bijzonderheid is dat op de Nuna8 een beeltenis van een leeuw staat, welke is opgebouwd uit foto’s van donateurs. Hier zijn onder andere foto’s van koning Willem Alexander en astronaut André Kuipers terug te vinden.

Nuna tegen Dafne Schippers

Eind juni stond Nuna daarnaast aan de start van een bijzondere race in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Tijdens een sprint tussen mens en auto over 100 meter, nam Nuna het op tegen atlete Dafne Schippers. Uiteraard verloor Nuna het van de topatlete. Teamcaptain Mark Hupkens gaf na afloop een heldere uitleg. Nuna is immers gemaakt om zo efficiënt mogelijk de afstand van circa 3000 kilometer tussen Darwin en Adelaide af te leggen. Met de energie die Dafne Schippers nodig heeft om 900 meter af te leggen, rijdt Nuna daarom ruim 10 kilometer.

Javelin ICT geeft om innovatie

Wij steunen het Nuon Solar Team omdat we geven om innovatie. Elke dag zetten wij ons in voor ICT-innovaties die de bedrijfsvoering van onze klanten te verbeteren. Zo lanceren wij binnenkort een nieuw concept waarbij via onze website op eenvoudige wijze VoIP abonnementen en online werkplekken samengesteld en besteld kunnen worden. Daarnaast houden wij ons onder andere bezig met adequaat ICT-beheer, betrouwbare webhosting en cloud computing. Benieuwd wat de specifieke mogelijkheden voor uw organisatie zijn? Neem dan contact op via onze website, of door te bellen naar 040- 850 3000.