Nog iets meer dan drie dagen en dan begint het Nuon Solar Team aan de World Solar Challenge in Australië. Ondertussen is het team bestaande uit studenten van de TU Delft bezig met de laatste voorbereidingen. Zo hebben zij hun zonneauto inmiddels getest op de openbare weg en hebben zij ook ervaren hoe het is om in de outback te kamperen. Ook is de zonneauto, Nuna8, inmiddels door de wedstrijdkeuring heen. Aankomende zaterdag staat de kwalificatie op het Hidden Valley racecircuit op het programma en aanstaande zondag start de officiële race.

De keuring van Nuna8

Gisteren, dinsdag 13 oktober, vond de wedstrijdkeuring van de World Solar Challenge plaats. Bij deze keuring werd Nuna8 gekeurd door de wedstrijdofficials, om zo te bepalen of de zonneauto veilig genoeg is om het 3.000 kilometer lange parcours af te leggen. Waar deze keuring voor diverse andere teams in een lijst met verbeterpunten resulteerde, leverde de keuring het Nuon Solar Team weinig problemen op. Nadat een stukje bekabeling ter plekke extra was geïsoleerd, kreeg Nuna8 groen licht. Tijdens de keuring toonde het team ook twee innovaties die tot nu toe geheim waren gebleven. Het betrof een extra dunne staartvin die de luchtweerstand moet verminderen en een automatisch blussysteem voor de accu van de zonnewagen.

De laatste details

De komende dagen zal het Nuon Solar Team zich vooral bezighouden met de laatste details. Zo zullen de volgauto’s bijvoorbeeld klaargemaakt moeten worden. Deze auto’s rijden tijdens de race voor en achter de zonnewagen en bevatten meet- en communicatieapparatuur waarmee belangrijke informatie bijgehouden kan worden. Verder zullen er boodschappen gedaan moeten worden, aangezien er dagen achter elkaar gekampeerd zal moeten worden in de Australische wildernis. Daarnaast worden ook de andere teams nauwlettend in de gaten gehouden en waar nodig zelfs geholpen. Zo brandde er bij het team Cambridge Eco Racing een motoronderdeel door, wat het Nuon Solar Team toevallig overhad. Zij hebben dit onderdeel aan het betreffende team geschonken, zodat ook Cambridge Eco Racing gewoon van start kan gaan aankomende zondag.

Innovatieve oplossingen

Javelin ICT sponsort het Nuon Solar Team. Dit doen wij omdat wij innovatie hoog in het vaandel hebben staan. De World Solar Challenge is immers een aanjager voor innovatie op het gebied van duurzame transportmiddelen, terwijl ook in de ICT-sector veel innovatie plaatsvindt. Bij Javelin ICT proberen wij innovaties op het gebied van ICT te vertalen naar de bedrijfsvoering van onze klanten. Alleen wanneer ICT-oplossingen naadloos aansluiten bij de bedrijfsvoering van onze klanten, kunnen zij zich immers optimaal concentreren op hun corebusiness. Benieuwd hoe wij dit doen? Lees dan verder op onze website of neem direct contact op met de professionals van Javelin ICT.