Nog 44 dagen en dan neemt het Nuon Solar Team deel aan de World Solar Challenge 2015 in Australië. Eerder schreven we al over dit team met excellente studenten van de TU Delft en hun zonnewagen. Inmiddels is de Nuna8 naar Australië verscheept en is het team daar zelf ook aangekomen. De laatste weken voor vertrek hield het team zich bezig met het testen van verschillende soorten zonnepanelen, het treffen van de laatste voorbereidingen en het bedanken van sponsoren. Op 18 oktober 2015 zal de World Solar Challenge van start gaan in Darwin.

De World Solar Challenge

De World Solar Challenge staat in het teken van energiemanagement. Het is namelijk de bedoeling dat het team met de meest efficiënte zonnewagen de race door Australië wint. De snelheid van de zonnewagens wordt daarom aangepast aan de capaciteit van de accu en de weersvoorspellingen. Zo kan er hard gereden worden als de accu vol is en er veel zon op komst is, terwijl de snelheid teruggebracht moet worden bij bewolking en een lege accu. Na vijf uur ’s middags mogen de teams niet meer rijden tot de volgende morgen om acht uur. Om gedurende die tijd zoveel mogelijk zon op te vangen, worden de zonnepanelen op de auto’s gekanteld, zodat deze de aanwezige zonnestralen loodrecht opvangen. De World Solar Challenge is in het leven geroepen om onderzoek naar duurzame vervoersmiddelen te promoten.

De laatste voorbereidingen

Voordat het Nuon Solar Team naar Australië vertrok, zijn er nog een aantal laatste voorbereidingen getroffen. Zo volgden twee teamleden een EHBO-cursus, om zo de rest van het team bij te kunnen staan in het geval van een slangenbeet of andere verwonding. Ook werden er nog een aantal laatste tests uitgevoerd, om zo het ideale zonnepaneel te vinden. Uiteindelijk werd Nuna8 in een speciale transportkist geladen en met een vrachtvliegtuig naar Australië gevolgen. Een aantal dagen later is het team de zonnewagen gevolgd. Op 18 oktober zal het team beginnen aan de race van 3000 kilometer.

Javelin ICT: sponsor van innovatie

Javelin ICT is sponsor van het Nuon Solar Team. Dit, omdat wij geloven in innovatie. Het dagelijks leven staat bij Javelin ICT in het teken van innovatie ICT-oplossingen. Deze oplossingen zetten wij in om de bedrijfsvoering van onze klanten efficiënter te maken. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat wij uw ICT-beheer uit handen nemen, cloud oplossingen voor u implementeren of uw kantoor voorzien van een zakelijke printer waarvan wij al het onderhoud voor onze rekening nemen. Dit alles zodat u zich kunt concentreren op waar u goed in bent: uw corebusiness. Benieuwd wat Javelin ICT voor u kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact op voor de mogelijkheden!