Brancheorganisatie Nederland ICT blikt positief vooruit op het jaar 2013. De organisatie verwacht dat de Nederlandse ICT branche zal groeien met 0,3%. De verwachte groei van de ICT branche staat tegenover een krimpcijfer van 0,5% in 2012.

Het verbeterde vooruitzicht lijkt met name verklaarbaar te zijn door een toename in bestedingen aan software (+2,5%). Een andere positieve factor is de uitgestelde besteding aan ICT hardware.

Hogere investeringen in automatisering verwacht in 2013

Meer organisaties komen dit jaar tot het besef dat investeren in kantoorautomatisering en systeembeheer een post is die niet uitgesteld kan blijven worden. Althans, niet zonder het nemen van enorme risico’s en nog veel hogere kosten in het verschiet wanneer de ICT uitvalt.

De voorspellingen van Nederland ICT zijn met name gebaseerd op onderzoek van Keala Consultancy, additioneel verrijkt met marktinformatie uit diverse bronnen. Als de vooruitzichten inderdaad waarheid worden, dan betekent dit een groeiende in plaatst van een krimpende Nederlandse ICT markt. Landelijk wordt er door het Centraal Plan Bureau (CPB) een krimp van 0,5% voorspeld voor de totale Nederlandse economie.

Benieuwd wat Javelin als ICT partner voor u kan betekenen? Neem gerust contact op!