Uit de Thuis Winkel Markt Monitor over het vierde kwartaal van 2014, blijkt dat Nederlandse consumenten over geheel 2014 13,96 miljard euro uitgaven aan producten en diensten die zij aanschaften via internet. Dit is een groei van 8,4% ten opzichte van het jaar 2013. Het onderzoek werd uitgevoerd door Gfk in opdracht van Thuiswinkel.org en gesponsord door PostNL. De uitkomsten van het onderzoek zijn gebaseerd op marktgegevens en op ad hoc marktonderzoek onder 7.500 consumenten.

Opwaartse trend online aankopen

Volgens Thuiswinkel.org, de belangenvereniging van meer dan 2.100 Nederlandse webwinkels, is er sprake van een opwaartse trend als het gaat om de online aankopen van Nederlandse consumenten. Vooral in het tweede half jaar van 2014 werden sterke groeicijfers gerealiseerd. Ten opzichte van dezelfde periode in 2013, bedroeg de groei in het betreffende half jaar maar liefst 11,9%. Dit is de eerste keer sinds 2011 dat er gedurende een half jaar dubbele groeicijfers zijn gerealiseerd bij de online bestedingen. Inmiddels besteden consumenten ruim 17% van hun totale beschikbare budget online.

Twee derde van alle diensten online aangeschaft

In 2014 werd er voor 7,02 miljard euro aan producten online gekocht, terwijl er voor 6,94 miljard euro aan diensten online werd aangeschaft. Hoewel deze cijfers elkaar niet zo gek veel ontlopen, zijn er wel grote verschillen zichtbaar als het gaat om het aandeel dat het online aankopen van producten en diensten inneemt ten opzichte van het totaal aan aankopen. Zo vertegenwoordigt het online aankopen van producten slechts 10,2% van de totale consumentenuitgaven aan producten, terwijl daarentegen ruim 66,67% van alle diensten online wordt aangeschaft. Populaire producten die online worden aangeschaft zijn kleding en speelgoed, terwijl het bij de diensten vooral om verzekeringen en kaartjes voor attracties en concerten gaat.

Javelin ICT: uw betrouwbare e-commercepartner

Nu steeds meer aankopen online worden gedaan, kiezen aanbieders van producten en diensten er steeds vaker voor om dit ook online te doen. Een betrouwbare e-commercepartner die de nodige ondersteuning kan bieden is daarbij essentieel. Javelin ICT ondersteunt webshops met betrouwbare webshop hosting, dat ervoor zorgt dat webshops altijd bereikbaar zijn. Daarnaast kunnen wij u helpen met de keuze voor e-commerce software en kunnen wij betaalmodules en beveiligingscertificaten aan uw webshop koppelen. Op deze manier bieden wij ondernemers een zorgeloze e-commerce ervaring. Benieuwd naar de mogelijkheden? Dan kunt u ons altijd bellen op telefoonnummer 040- 850 3000 of kunt u contact opnemen via onze website.