Voor het tweede jaar op rij heeft branchevereniging Nederland ICT onderzoek laten doen naar de staat van de Nederlandse vaste- en mobiele communicatie-infrastructuur. Hierbij is zowel gekeken naar de telecominfrastructuur, als naar de internetinfrastructuur en is deze vergeleken met andere landen in Europa. Hieruit blijkt bijvoorbeeld dat de Nederlandse telecomsector meer investeert per hoofd van de bevolking dan landen als België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Als gevolg van deze investeringen ligt er inmiddels bijvoorbeeld 91.743 km aan glasvezelkabels in Nederland.

De vaste communicatie-infrastructuur

Dankzij deze investeringen heeft Nederland een vertakte vaste communicatie-infrastructuur waardoor een groot gedeelte van Nederland bijvoorbeeld toegang heeft tot breedbandinternet. Zo heeft 94% van de Nederlandse huishoudens inmiddels toegang tot een internetverbinding van minimaal 30Mbit/s. Ruim 28% van de Nederlandse huishoudens heeft zelfs de keuze uit 3 vaste infrastructuren zoals DSL, coax of glasvezel. Dankzij deze uitstekende infrastructuur is het bijvoorbeeld mogelijk dat naast computers, tablets en mobiele telefoons, steeds vaker andere apparaten zoals verkeerslichten, bruggen, camera’s en zelfs bushokjes met het internet worden verbonden.

De mobiele communicatie-infrastructuur

Maar ook in de mobiele communicatie-infrastructuur is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd. Zo heeft 99% van Nederland inmiddels toegang tot minimaal twee verschillende snelle 4G-netwerken. Dankzij de grote beschikbaarheid van mobiel internet neemt het dataverbruik toe. Zo werd in het derde kwartaal van 2015, 31 miljard MB aan mobiele data gebruikt, wat 78% meer is dan een jaar eerder. Naast een toename in het verbruik van mobiele data, bellen Nederlanders ook steeds vaker mobiel en steeds minder vaak met een vast toestel.

Uw ICT-infrastructuur

Voor veel bedrijven is een betrouwbare ICT-infrastructuur essentieel voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Dit komt omdat ICT-oplossingen tegenwoordig vaak zijn doorgedrongen tot alle lagen van een organisatie. Met Javelin ICT als uw ICT-partner bent u verzekerd van een ICT-infrastructuur die u niet in de steek zal laten. Wij kunnen u namelijk van dienst zijn op het gebied van adequaat ICT-beheer én met innovatie ICT-oplossingen zoals Managed WiFi, VoIP telefonie en online werkplekken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!