Op de Networked Readiness Index, de ranglijst van landen die digitale technologie het best weten te benutten, neemt Nederland dit jaar de zesde plek in. Dit betekent dat ons land twee plaatsen is gedaald ten opzichte van vorige jaar. Dit jaar is Nederland namelijk ingehaald door Noorwegen en de Verenigde Staten. Dit komt voornamelijk door de relatief hoge kosten die in ons land gelden voor internetabonnementen. Desalniettemin weten we één van de landen te blijven die digitale technologie goed weten in te zetten om sociale en economische doelen te behalen.

Internet relatief duur in Nederland

De daling van twee plaatsen heeft vooral te maken met onze score op het gebied van toegankelijkheid van technologie. Zo zijn de prijzen van breedband internet relatief hoog en staat Nederland op dit vlak op een 85e plaats, naast landen als Hongarije en Honduras. Op het gebied van mobiel internet is het zelfs nog slechter met ons gesteld. De hoge tarieven in Nederland zorgen hier namelijk voor een 105e plek. Daarnaast constateren de onderzoekers dat het gebruik van digitale technologie in het bedrijfsleven en bij de overheid hapert, waardoor andere landen die hier meer in investeren, ons inhalen.

Nederlanders bijzonder ‘digitaal vaardig’

Toch zijn Nederlanders bijzonder goed op de hoogte van digitale technologieën en staan we op de tweede plek wat betreft het aantal huishoudens met een computer, op de derde plek wat betreft het aantal huishoudens dat toegang heeft tot breedbandinternet en op de vierde plek als het gaat om het gebruik van social media. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat revolutionaire diensten zoals Uber en Airbnb in Nederland relatief vaak gebruikt worden en dat dit soort bedrijven zich zelfs in Nederland vestigen.

Omarm digitale technologie met Javelin ICT

Als uw ICT-partner kunnen de ICT-experts van Javelin ICT ervoor zorgen dat uw organisatie voorop loopt op het gebied van digitale technologie. Zij kunnen bijvoorbeeld in samenspraak met u exact vaststellen welke ICT-oplossingen van toegevoegde waarde kunnen zijn voor uw bedrijfsvoering. Daarnaast kunnen zij ICT-oplossingen realiseren en voor u onderhouden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw specifieke vraagstuk? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!