Onlangs zijn de resultaten van het wereldwijde Enterprise Cloud Index onderzoek bekend gemaakt. Uit dit onderzoek van Nutanix, leider in enterprise cloud computing, blijkt dat 60 procent van de bedrijven in Nederland binnen drie tot vijf jaar verwacht te zijn overgestapt op een hybride cloudomgeving. Echter loopt Nederland in vergelijking met andere landen wel nog steeds achter als het gaat om het gebruik van een hybride cloud.

Nederland onder wereldwijd gemiddelde

Vorig jaar maakte slechts 7 procent van de Nederlandse bedrijven gebruik van een hybride cloud. Wereldwijd lag dit percentage in 2019 op 13,1 procent. In vergelijking met 2018 is er zelfs een lichte daling te zien in hybride implementaties. De grootste stijging is te zien in private cloud-deployments. Zo geeft iets meer dan 70 procent van de Nederlandse organisaties aan om applicaties terug te willen halen uit de public cloud om deze vervolgens onder te brengen in de private cloud.

Ook gebruik van multi-cloud minder populair

Door de complexiteit die multi-cloud met zich meebrengt, wordt ook het gebruik hiervan steeds minder populair. Traditionele silo’s die door de komst van de cloud zijn verdwenen, zijn vervangen door silo’s tussen verschillende cloudaanbieders. Veel organisaties kiezen toch liever voor één public cloud-aanbieder en één on-premises omgeving die verbonden worden tot een hybride cloud.

Grootste cloud-uitdaging blijft security

Uit de Enterprise Cloud Index blijkt dat security een grote rol speelt bij de beslissing welke IT-infrastructuur wordt geïmplementeerd. Datasecurity en privacy worden door 62 procent van de Nederlandse bedrijven genoemd als grootste uitdaging bij cloud computing. Hierna volgt agility en op de derde plek komt on-demand flexibiliteit.

Daarnaast vindt 32 procent van de Nederlandse bedrijven de hybride cloud wel het meest veilige IT operating-model en benoemd 33 procent applicatiemobiliteit als grootste voordeel van een hybride cloud.

Een hybride cloud oplossing dankzij Javelin ICT

Is uw bedrijf toe aan vernieuwing of optimalisatie van de ICT-infrastructuur? Javelin ICT adviseert u graag als uw ICT-partner over de beste cloudoplossing voor uw bedrijf. Wij houden hierbij natuurlijk altijd rekening met uw wensen, eisen en de mogelijkheden. Naast het uitbrengen van advies, kunnen wij ook de migratie naar een hybride cloud verzorgen en deze omgeving blijven monitoren en onderhouden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of via telefoonnummer 040 – 850 3000.