In een onderzoek van het Franse Euler Hermes naar het digitale klimaat in 116 landen, is Nederland op de derde plek geëindigd achter de Verenigde Staten en Duitsland. Euler Hermes heeft voor het onderzoek een aantal zaken gemeten die een indicatie zijn voor de mate waarin digitale bedrijven in een bepaald land kunnen gedijen. Deze statistieken zijn vervolgens samengevoegd tot de ‘Euler Hermes Digitalization Index’. In deze ranglijst is Nederland dus op de derde plek geëindigd. Een uitstekend resultaat.

De Euler Hermes Digitalization Index

Voor het onderzoek heeft Euler Hermes nadrukkelijk niet gemeten hoeveel digitale activiteit er in een land plaatsvindt. In plaats daarvan is er gemeten in hoeverre de randvoorwaarden aanwezig zijn om digitale activiteit mogelijk te maken. Denk hierbij aan zaken als voorzieningen, gekwalificeerd personeel en een aantrekkelijk vestigingsbeleid voor digitale bedrijven. De Verenigde Staten zijn de absolute winnaar in het onderzoek. Het is dus blijkbaar niet voor niets dat grote digitale spelers als Apple, Facebook en Google hier gevestigd zijn.

Waar de top-3 sterk in excelleert

De VS steken met kop en schouders boven de concurrentie uit. Ze worden vooral geroemd om het gunstige zakelijke klimaat en de enorme hoeveelheid aanwezige kennis en deskundigheid die benodigd is om digitale ondernemingen te laten slagen. Duitsland wordt geroemd om haar innovatiekracht, terwijl Nederland vooral sterk is als het op de digitale infrastructuur gaat. Dit laatste is waar het grote hostingpartijen en datacenters bijvoorbeeld specifiek om te doen is. Daarnaast worden ook het uitgebreide Nederlandse handels- en kennisnetwerk genoemd als zaken die een positieve invloed hebben op het succes van digitale bedrijven.

Meer over digitalisering:

Digitalisering met Javelin ICT

Als moderne onderneming wilt u uiteraard maximaal profiteren van het uitstekende digitale klimaat in Nederland. Javelin ICT kan u hierbij helpen. Wij zijn specialist in het ontwerpen en implementeren van state of the art ICT-oplossingen die uw bedrijfsvoering naar een hoger niveau kunnen tillen. Het is zelfs mogelijk om uw gehele ICT aan ons uit te besteden. Benieuwd hoe dat werkt? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.