Nederland heeft op dit moment een goede uitgangspositie om koploper te worden in digitalisering. Echter moeten we nu wel doorpakken met de Nederlandse digitaliseringsstrategie om deze belofte werkelijkheid te laten worden. Innovatie speelt hierbij een belangrijke rol. Stijn Grove, directeur van Dutch Data Center Association, geeft zijn visie op deze kwestie.

Toename data en vraag naar cloudoplossingen

De hoeveelheid data neemt de afgelopen jaren snel toe en ook steeds meer organisaties stappen over op cloudoplossingen. Datacenters vormen hierdoor het ‘fundament’ voor innovatie. De uitdaging van de datacenter sector ligt dan ook bij het mee kunnen bewegen en veranderen om deze snelle groei bij te houden. Dit is immers de basis voor digitalisering. Kunnen partijen niet meekomen, dan kan dit de groei vertragen.

Grootste sector buitenlandse investeringen

Met zo’n twintig procent van alle buitenlandse investeringen in Nederland, zijn datacenters en cloudbedrijven al jaren de grootste sector qua buitenlandse investeringen. Toch is er volgens Grove op dit moment weinig aandacht voor de rol en positie van datacenters als digitaal fundament, terwijl dit juist de basis is voor het functioneren van alles wat digitaal is. Dit zou volgens hem echt anders moeten. “Als we een digitale leider willen zijn, hebben we een duidelijk beleid nodig en willen we sterke partners vinden in de politiek en overheid”. Gezien de groeiende rol van digitalisering, zijn er volgens hem meer handen nodig.

Leidende rol

Door nog meer op technologie en digitalisering in te zetten en vanuit de politiek meer aandacht te besteden aan digitalisering, kunnen we volgens Grove de dingen waar we goed in zijn in Nederland, nog sterker maken. Om ervoor te zorgen dat de door het kabinet opgestelde digitaliseringsstrategie bijdraagt aan de koploperspositie van Nederland in digitalisering, zal dus meer aandacht en budget nodig zijn.

Digitalisering met Javelin ICT

Wilt u als moderne onderneming ook maximaal profiteren van het digitale klimaat in Nederland? De ICT-experts van Javelin ICT geven u graag advies hierover en ondersteunen u graag bij de digitale transformatie van uw bedrijf. Neem gerust contact met ons op via het online contactformulier of via telefoonnummer 040 – 850 3000.