Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat de wereldwijde markt voor Informatie- en communicatietechnologie in 2018 verder groeit. Concreet zullen de totale uitgaven volgens Gartner met 4,5 procent groeien ten opzichte van 2017. Het bureau stelt dat bedrijven in de afgelopen jaren voorzichtig zijn geweest met betrekking tot grote investeringen in ICT, maar dat in de aankomende jaren het nodige achterstallig onderhoud weggewerkt zal moeten worden. Daarnaast zijn er een aantal interessante trends waar te nemen.

Jaren van onzekerheid

De afgelopen jaren stonden voornamelijk in het teken van onzekerheid binnen wereldwijde markten. Onder andere de economische recessie en naderende Brexit zorgden ervoor dat veel bedrijven de hand op de knip hielden. Nu het economische klimaat aantrekt ziet Gartner dat bedrijven aan de ene kant achterstallig onderhoud binnen hun ICT-infrastructuur wegwerken, terwijl er aan de andere kant wordt geïnvesteerd in nieuwe technologieën.

ICT-innovaties

In 2018 zijn de hot topics op het gebied van ICT volgens Gartner Internet of Things (IoT), blockchain, machine learning / artificial intelligence en digitale transformatie. Bedrijven die voorop lopen investeren volop in deze zaken, om zo ICT in te kunnen zetten om hun positie te behouden en te versterken. De grootste groei verwacht het onderzoeksbureau in de categorieën Enterprise Software (9,5 procent groei), Devices (5,6 procent groei) en IT Services (5,5 procent groei).

Meer over wereldwijde ontwikkelingen in ICT:

Laat ICT voor u werken met Javelin ICT

De experts van Javelin ICT werken elke dag aan de meest uiteenlopende ICT-oplossingen. Zij zorgen ervoor dat de ICT-infrastructuur van onze klanten optimaal functioneert. Dit betekent dat wij u kunnen ondersteunen met ICT-advies, de realisatie van ICT-oplossingen en het benodigde onderhoud. Met Javelin ICT als uw ICT-partner maakt u van uw ICT onze corebusiness, zodat u zich kunt richten op uw corebusiness. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.