In grote organisaties wordt er al jaren veelvuldig gebruik van gemaakt, Managed Service Providers (MSP). Hierbij besteedt de organisatie diensten uit, zoals het beheer van servers en software, met als doel om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Het MKB is deze ontwikkeling ook niet ontgaan en ook deze categorie bedrijven is de afgelopen tijd steeds meer gebruik gaan maken van MSP-dienstverleners.

MSP onderzoek

Onlangs heeft Datto State, een internationaal ICT-bedrijf, onderzoek gedaan naar het gebruik van MSP’s. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat bij ruim 80 procent van de ondervraagde bedrijven, het terugkerende gebruik van MSP’s een deel van de omzet drijft. Waar voorheen de MSP’s als ad-hoc diensten werden ingezet, is het tegenwoordig een strategische partner van veel bedrijven binnen het MKB. Ongeveer 44 procent van de ondervraagden gaf zelfs aan dat meer dan de helft van de omzet gehaald wordt uit het gebruik van terugkerende services.

Meer behoefte aan advies

Het onderzoek laat een positieve ontwikkeling zien. Bedrijven hebben namelijk meer behoefte aan ondersteuning en advies en willen zoveel mogelijk profiteren van de vele mogelijkheden die huidige en toekomstige technologie te bieden heeft. Organisaties hebben vaak niet zelf de kennis in huis die een dienstverlener wel heeft en met behulp van de MSP’s kunnen zij betere keuzes maken én efficiënter werken. De MSP’s haken hier goed op in door intensiever in gesprek te gaan met bedrijven in het MKB-segment, om zo meer kennis te verkrijgen over hun branche en hun behoeften. Dit stelt de MSP’s vervolgens in staat om de juiste diensten te kunnen leveren. Als gevolg breiden de MSP’s hun portfolio steeds verder uit. Denk bijvoorbeeld aan Networking as a Service. Waar voorheen alleen een contract werd opgesteld om een IT-netwerk op te zetten, worden er nu langlopende contracten gemaakt waarbij de MSP de gehele ICT-infrastructuur opzet en onderhoud.

Uitbesteden bij Javelin ICT

Javelin ICT kan u als MSP voorzien van een complete ICT-infrastructuur, waardoor u uw systemen zorgeloos en efficiënt kunt inzetten. Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact met ons op via het online contactformulier of telefonisch via 088 – 550 5600.