Het MKB is in 2016 gegroeid, de omzet van alle Midden- en Kleinbedrijven nam met maar liefst 30 miljard toe ten opzichte van een jaar eerder. Daarnaast wist het MKB ook nog eens 92.000 banen te creëren. Volgens staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken & Klimaat levert het MKB, met zeven van de tien banen in het bedrijfsleven, een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse werkgelegenheid. Maar de staatssecretaris ziet ook uitdagingen, die het creëren van nog meer banen en inkomsten nu nog in de weg staan.

“Maak het MKB toekomstbestendig”

In de komende jaren staat menig MKB’er voor de uitdaging om het bedrijf toekomstbestendig te maken. Hier komen bijvoorbeeld onderwerpen als digitalisering, krapte van de arbeidsmarkt en wet en regelgeving bij kijken. Staatssecretaris Keijzer gaat daarom een rondgang langs Nederlandse MKB’ers maken om uit eerste hand te horen voor welke uitdagingen deze bedrijven staan. Vervolgens kunnen de uitkomsten hiervan gebruikt worden om gerichte ondersteuning aan MKB’ers te geven.

Digitalisering in het MKB

De specialisten van Javelin ICT hebben in de afgelopen jaren menig MKB-bedrijf ondersteund bij het digitaliseren van bedrijfsprocessen. Of het nu om een migratie naar de cloud gaat of een overstap naar VoIP-telefonie, Javelin ICT zoekt altijd naar een oplossing die perfect aansluit op uw bedrijfsvoering. Wij kunnen u en uw organisatie voorzien van ICT-advies, ICT-oplossingen voor u realiseren en de gerealiseerde oplossingen onderhouden. Op die manier heeft u altijd één aanspreekpunt voor al uw ICT-zaken.

Meer over ICT voor MKB’ers:

Toekomstbestendig met Javelin ICT

Is uw organisatie toekomstbestendig op het gebied van ICT? Laat de staat van uw ICT-infrastructuur toetsen door de specialisten van Javelin ICT. Zij leggen kwetsbaarheden voor u bloot en kunnen oplossingen adviseren die uw ICT-infrastructuur naar een hoger niveau zullen tillen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.