Brancheorganisatie Nederland ICT vindt het geen goed idee als er in Nederland een minister van ICT komt. Volgens de brancheorganisatie voor de ICT-branche is de kans op dat moment aanzienlijk dat er een ministerie ontstaat wat bij veel zaken wordt betrokken, maar uiteindelijk nergens over mag beslissen. ICT raakt immers vele domeinen, die allemaal onder de verantwoordelijkheid van een ander ministerie vallen. Nederland ICT pleit daarom voor een andere aanpak. De organisatie ziet meer in een zogenaamd topteam digitalisering.

Meerdere ministeries betrokken bij ICT

ICT is inmiddels een belangrijk onderdeel van de maatschappij geworden, waardoor het onderwerp tevens zeer complex is. ICT raakt bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs, de economie, het verkeer en is daarnaast ook een belangrijk punt op de agenda als het op veiligheid aankomt. Dit zijn domeinen die allen onder verschillende ministeries vallen. Het is daarom onwaarschijnlijk dat een ministerie van ICT bijvoorbeeld zelfstandig beslissingen zou kunnen nemen over zaken op het gebied van privacy en security. Dit, terwijl bij anderen betrokkenen wel het idee kan ontstaan dat de verantwoordelijkheid op deze vlakken bij de minister van ICT ligt.

Ministerieel topteam digitalisering

Volgens Nederland ICT is het belangrijk dat verantwoordelijken op alle ministeries kennis hebben van ICT. Wanneer één minister verantwoordelijk gehouden zou worden voor alle ICT-zaken, dan zou bij andere ministeries de indruk kunnen ontstaan dat zij zich niet met ICT-vraagstukken bezig hoeven te houden. In plaats daarvan pleit Nederland ICT voor een zogenaamd topteam waarbij ambtenaren en ministers van verschillende ministeries worden betrokken. Dit team zou vervolgens samen één visie moeten ontwikkelen met betrekking tot ICT en digitalisering in Nederland.

Meer over de ICT digitalisering:

Javelin ICT: uw motor op het gebied van digitalisering

Met Javelin ICT als uw ICT-partner weet u zeker dat al uw ICT-zaken goed geregeld zijn. Onze ICT-professionals zijn uw ogen en oren op ICT-gebied, waardoor u over state of the art ICT-kennis kunt beschikken zonder dat u een eigen ICT-afdeling nodig heeft. Wij adviseren, implementeren en onderhouden, waardoor u zelf geen omkijken meer heeft naar uw ICT-infrastructuur. Want, ICT moet voor u werken en optimaal aansluiten bij uw bedrijfsvoering. Benieuwd hoe wij hiervoor zorgen? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!