Op papier is Informatie- en Communicatietechnologie een uitstekend middel om het verschil te maken met de concurrentie. In de praktijk blijkt echter dat veel bedrijven op het gebied van ICT minder innovatief zijn dan zou kunnen. Dit blijkt uit onderzoek onder IT-professionals van 200 verschillende bedrijven binnen de Benelux. Slechts 13 procent van de respondenten vindt dat de ICT-infrastructuur van hun organisatie in staat is om volledig te voldoen aan de eisen van de markt waarin zij opereren. De meerderheid ziet nog verschillende barrières op dit gebied.

ICT-speelt grote rol binnen bedrijven

Bedrijven en organisatie waarderen de kracht van ICT. Zo geeft 42 procent van de respondenten aan dat zij ICT zien als een belangrijk middel in de strijd met concurrerende bedrijven. Slechts 16 procent geeft hier aan dat ICT, binnen hun organisatie, op dit gebied niet of nauwelijks een rol speelt. De overstap naar een nieuwe ICT-infrastructuur wordt binnen veel organisaties dan ook gezien als een belangrijke beslissing die weloverwogen genomen dient te worden.

Beperkt budget voor ICT

Hoewel ICT vaak op waarde wordt geschat, geeft 56 procent van de respondenten aan dat binnen hun organisatie minder dan 10 procent van het beschikbare budget voor ICT wordt besteed aan innovatie. De focus ligt meestal op het onderhouden en uitbreiden van bestaande ICT-oplossingen en de implementatie van nieuwe ICT-oplossingen is vaak minder makkelijk dan gedacht. Dit komt bijvoorbeeld omdat er vaak gebruik wordt gemaakt van zogenaamde ‘Legacy systemen’ die verouderd zijn en niet gemakkelijk aangepast kunnen worden aan de eisen van deze tijd. Bovendien is het beheer van de ICT-infrastructuur vaak complex en inflexibel, waardoor de innovatiekracht van bedrijven significant geremd wordt.

Cloud Computing zorgt voor flexibele ICT

Het maken van de stap naar de cloud is een manier om de ICT-infrastructuur flexibeler te maken. In de cloud kunnen nieuwe ICT-oplossingen snel uitgerold worden, kunnen deze relatief gemakkelijk geïntegreerd worden met andere systemen en is opschalen mogelijk indien gewenst. Bedrijven die in de cloud werken hebben een significant voordeel ten opzichte van organisaties die dit niet doen. Zij kunnen sneller schakelen en daarmee inspelen op de behoeftes van de markt. Daarnaast is het bij cloud computing gemakkelijker om investeringen af te stemmen op behoeftes, omdat cloud-oplossingen als dienst afgenomen worden in plaats van een eenmalige investering.

Javelin ICT adviseert, implementeert en onderhoudt

Is uw ICT-infrastructuur toe aan vernieuwing? Dan is de kans groot dat de ICT-professionals van Javelin ICT u hierbij kunnen helpen. Zij kunnen u als geen ander adviseren welke ICT-oplossing geschikt is voor uw wensen en eisen. Daarnaast is implementatie van een nieuwe ICT-infrastructuur door Javelin ICT geen enkel probleem en kunnen wij het geheel ook voor u beheren. Totale ontzorging op het gebied van ICT dus. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op via onze website of door te bellen naar 040- 850 3000.