Microsoft Office 365 (wat per 21 april 2020 wordt omgedoopt naar Microsoft 365) wordt veelvuldig gebruikt door Nederlandse bedrijven. Naast het online samenwerken in Outlook, Word, Powerpoint en Excel, is nu ook Microsoft Teams geïntegreerd! Met Microsoft Teams is het onder andere mogelijk om online te chatten, (video)bellen en te vergaderen. Hiermee is Microsoft 365 de ideale tool om efficiënt én effectief te kunnen samenwerken met collega’s. Zeker in deze tijd waarin er meer dan ooit thuis gewerkt wordt.

Ideale tool voor online samenwerken

Microsoft Teams biedt, vooral nu tijdens de coronacrisis, uitkomst voor veel bedrijven. Het is een ideale tool die helpt bij het in standhouden van de samenwerking tussen en met collega’s én bij het behouden van de bedrijfscontinuïteit, zelfs wanneer medewerkers thuiswerken. Het platform maakt het mogelijk om te bellen, videobellen, chatten, documenten te delen, de agenda te bekijken, activiteiten en meldingen te bekijken én persoonlijke apps toe te voegen. Bovendien is de beveiliging van het platform zoals u bent gewend van Microsoft; naast dat data is versleuteld, wordt er tevens gebruikgemaakt van tweefactor-authenticatie.

Virtuele meetingroom

Overleggen, sparren of vergaderen met collega’s? Dit kan in Microsoft Teams door te chatten, bellen of videobellen met elkaar. Dit kan met één collega maar ook met meerdere collega’s tegelijk. Door teams aan te maken, kan eenvoudig met bijvoorbeeld een gehele afdeling overlegd worden. Bovendien kunt u bestanden in een chat direct met elkaar delen, zodat er zo efficiënt mogelijk informatie wordt uitgewisseld.

Bestanden delen

Net als Google documenten, kunnen ook gedeelde documenten van Microsoft direct in de browser geopend worden en realtime worden aangepast. Dit betekent dus dat bewerkte documenten niet steeds over en weer verstuurd hoeven te worden, aangezien iedereen altijd over de meest recente versie beschikt.

Microsoft Teams is dus een fijne tool waarmee de teamcommunicatie eenvoudig kan worden geoptimaliseerd. Zeker nu de coronapandemie ervoor zorgt dat veel medewerkers thuiswerken, is Teams de perfecte oplossing om toch gemakkelijk en snel te kunnen communiceren met collega’s. Daarnaast is deze tool interessant voor zowel projectteams die voor een langere periode met elkaar samenwerken, als voor ad hoc samenwerkingen waarbij in korte tijd resultaat geboekt moet worden.

Microsoft Teams voor uw bedrijf dankzij Javelin ICT

Wilt u ook graag gebruikmaken van Microsoft Teams? Het platform is volledig geïntegreerd in Microsoft 365, waardoor u hier direct bij kunt wanneer u beschikt over Microsoft 365. Beschikt u hier nog niet over, maar wilt u hier wel graag naartoe migreren? Dan helpt Javelin ICT u daar graag bij! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor advies of meer informatie.