Tijdens de Sharepoint Conference 2014 heeft Microsoft een aantal ontwikkelingen met betrekking tot Office 365 onthuld. Er zullen nieuwe features worden toegevoegd die nuttig zijn voor gebruikers, ontwikkelaars en beheerders. Zo zal ‘Office Graph’ voortdurend relevante informatie monitoren en deze beschikbaar stellen binnen Office 365. Verder wordt de feature ‘Groups’ toegevoegd om samenwerking tussen gebruikers van Office 365 te stimuleren. Beide features zullen voor het eerst beschikbaar zijn in de tweede helft van 2014.

Office Graph en Groups binnen Office 365

Office Graph analyseert voortdurend informatie binnen de Office 365 omgeving. Zo wordt bijgehouden wat voor content er binnen de omgeving wordt gecreëerd, wat voor activiteiten er plaatsvinden en in welke mate er sprake is van interactie tussen verschillende gebruikers. Een applicatie die gebruik gaat maken van deze informatie staat bekend onder de codenaam ‘Oslo’ (naar het kantoor van Microsoft in de gelijknamige stad). Deze applicatie maakt in één keer inzichtelijk welke discussies ‘trending’ zijn, wie er aanwezig waren tijdens een bepaalde meeting en welke documenten er zijn gedeeld.

Naast de implementatie van Office Graph, zorgt de toevoeging van Groups voor een omgeving waarin gebruikers met elkaar kunnen samenwerken. Gebruikers kunnen een open- of privégroep aanmaken met een daaraan gekoppelde bestandenbibliotheek, kalender en inbox. Groups moet ervoor gaan zorgen dat samenwerken binnen de Office 365 omgeving nog efficiënter gaat.

Javelin ICT implementeert Office 365 binnen MKB organisaties

Javelin ICT presenteert zich al jaren als een betrouwbare ICT partner voor het MKB. Als Microsoft Office 365 Silver Partner heeft Javelin ICT alle capaciteiten in huis om van Office 365 een succes te maken binnen uw organisatie. Wij kijken samen met u welk pakket het best bij uw wensen en bedrijfsvoering past. Daarnaast verzorgen wij probleemloos de migratie van uw huidige systeem naar Office 365 en kunnen wij de Office 365 werkomgeving voor u beheren. Het werken in de cloud was nog nooit zo eenvoudig!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Office 365 binnen uw organisatie? Of gewoon op zoek naar een betrouwbare ICT partner op het gebied van systeem- en netwerkbeheer? Neem dan vandaag nog contact op via het contactformulier, of bel ons op het nummer 040-8503000.