Uit cijfers over kalenderjaar 2013, inzake vacatureplaatsingen op platform Monsterboard, blijkt dat personeel in de sectoren ICT en techniek het meest werd gevraagd. De functies softwareontwikkelaar en webdeveloper voerden de lijst aan. Ook in 2012 waren deze functies al het vaakst vacant. Wel zagen we het afgelopen jaar de vraag naar de voornoemde functies duidelijk stijgen. Daar waar in 2012 nog 4,7% van alle vacatures bestond uit softwareontwikkelaars en webdevelopers, was dit percentage in 2013 maar liefst 5,3%!

Groter tekort aan ICT-ers op HBO-niveau

Als gevolg van de toegenomen vraag naar softwareontwikkelaars en webdevelopers is het voor werkgevers lastig om geschikt ICT-personeel te binden aan de eigen organisatie, zo blijkt uit de data van Monsterboard. Toch blijven werkgevers bijvoorbeeld een vacature plaatsen Adver online. Ook is uit de cijfers op te maken dat het opleidingsniveau van ICT-ers een belangrijke variabele is binnen het wervingsproces van werkgevers. Zo blijkt het beduidend lastiger te zijn om ICT-functies te vervullen op HBO-niveau, dan op MBO- of WO-niveau. Ter illustratie stonden er het afgelopen jaar voor elke HBO-geschoolde ICT-er die op zoek was naar werk, gemiddeld zo’n drie vacatures open. Om vacatures sneller te vervullen maken sommige bedrijven gebruik van HROffice recruitment software.

Als Senior Systeembeheerder werken bij een ICT-specialist?

Door haar gezonde groei is ook Javelin ICT op zoek naar ICT-specialisten ter uitbreiding van haar team. Binnen onze organisatie hebben wij momenteel plaats voor een Senior Systeembeheerder met een afgeronde opleiding opleiding Informatica op HBO-niveau. Onze ideale kandidaat komt uit de omgeving van Eindhoven en heeft kennis van internetservices en -protocollen, ethernet- en IP-netwerken en Microsoft Windows omgevingen.

Contact opnemen met Javelin ICT doe je door ons online contactformulier in te vullen of door te bellen met telefoonnummer 040-8503000.

Wij wensen geen contact met detacherings- en recruimentbedrijven