Onlangs is uit onderzoek van Ricoh gebleken dat maar liefst meer dan de helft (80%) van de Nederlandse MKB’ers, het niet lukt om bedrijfsprocessen voldoende te digitaliseren. Redenen die hiervoor worden gegeven zijn onder andere het gebrek aan tijd en het gebrek aan financiële middelen binnen het bedrijf. Wat natuurlijk zonde is, want zo worden er een hele hoop digitaliseringskansen gemist.

Grootste drempels

Naast gebrek aan tijd (42%) en financiële middelen (32%), wordt ook aangegeven dat er onvoldoende capaciteit (30%) binnen het bedrijf is om digitaliseringskansen door te kunnen voeren. Bovendien beschikt het merendeel van de MKB-ondernemingen niet eens over een IT-afdeling die dit zou kunnen oppakken. De kennis is binnen de organisatie vaak ook niet aanwezig, net als medewerkers met de juiste competenties.

Waarom digitaliseren?

Ondanks dat MKB’ers deze drie drempels ervaren, geeft meer dan 80% aan wel het belang van digitalisering in te zien. Het digitaliseren van bedrijfsprocessen zorgt er immers voor dat er een stuk efficiënter gewerkt kan worden, dat informatie gecentraliseerd wordt en dat administratieve taken een stuk sneller en gemakkelijk verlopen. Het investeren in de cloud is een voorbeeld van een gemiste kans wat betreft digitalisering. Iets minder dan de helft van de MKB-ondernemingen heeft hier nog maar in geïnvesteerd, terwijl dit zowel een toekomstbestendige als betrouwbare manier is van digitaliseren. Maurits Aalders, Marketing Director bij Ricoh, wil de gedachte dat digitalisering tijdrovend en kostbaar is, uit de wereld helpen. “Slimme oplossingen kunnen er juist voor zorgen dat zowel tijd als geld wordt bespaard, zodat gefocust kan worden op het belangrijkste: het bedrijf laten groeien”.

Javelin ICT helpt met het digitaliseren van bedrijfsprocessen

Javelin ICT denkt graag met u mee over de digitaliseringsmogelijkheden van uw organisatie. Heeft u hulp nodig of bent u benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? Neem dan geheel vrijblijvend contact op via het contactformulier of via 040-850 3000.