26% van de organisaties uit het Midden en Klein Bedrijf besteedt het ICT-beheer uit, zo blijkt uit recent onderzoek door Infopact onder 500 ICT-beslissers. De organisaties die dit nog niet doen, geven hier uiteenlopende redenen voor. Belangrijke zaken die meegenomen worden tijdens de beslissing om het ICT-beheer uit te besteden, zijn onder andere kosten, veiligheid en efficiency. Zo hebben ICT-beslissers in het MKB het liefst een alles-in-één oplossing die goedkoper is dan losse tools en die gemakkelijk integreert in de bestaande ICT-infrastructuur.

Efficiënter werken in de cloud

Werken in de cloud is typisch zo’n oplossing die het mogelijk maakt om efficiënt om te gaan met de opslag van bestanden. Een bijkomend voordeel is dat er met meerdere mensen in één bestand kan worden gewerkt. Van de ondervraagde MKB organisaties overweegt 39% de overstap naar de cloud te maken wanneer dit goedkoper is dan het gebruik van losse tools. Voor deze organisaties zou de online werkplek een ideale oplossing zijn. Door deze in te richten met applicaties zoals Office 365, kan voor een vast bedrag per maand gebruik worden gemaakt van een pakket aan applicaties, zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over onderhoud zoals updates en upgrades.

Tips voor het succesvol uitbesteden van ICT

Wanneer het ICT-beheer goedkoper én efficiënter kan door dit uit te besteden, is het toch belangrijk om nog een aantal zaken in het achterhoofd te houden. Daarom geven wij u nog graag een aantal tips mee. Zo durven wij te stellen dat goed contact met uw ICT-dienstverlener belangrijker is dan een dichtgetimmerd contract. Wanneer jullie samen een goede klik hebben schept dit immers de ruimte voor een open samenwerking en continue innovatie. Daarnaast denken wij dat het waardevol is om uw ICT-partner te betrekken bij uw eigen bedrijfsvoering. Zo zullen de medewerkers van uw ICT-partner zich betrokken voelen bij uw bedrijf en zullen zij uw corebusiness beter gaan begrijpen. Beide tips zullen eraan bijdragen dat het uitbesteden van uw ICT een succes zal worden.

Javelin ICT: ICT-dienstverlening voor het MKB

Als ICT-partner voor het MKB helpen wij organisaties die hun ICT-beheer willen uitbesteden. Wij verzorgen voor deze organisaties o.a. systeembeheer, netwerkbeheer en faciliteren het werken in de cloud. Onze online werkplek is een voorbeeld van een alles-in-één oplossing die compleet voor u op maat gemaakt kan worden. U betaalt voor deze oplossing een vast bedrag per maand en kunt deze zelfs eerst vrijblijvend uitproberen. Voor meer informatie neemt u contact op via onze website, of belt u ons op 040- 850 3000.