Adviesorganisatie AOS Studley heeft onderzoek gedaan naar de kosten van een ICT werkplek in verschillende Europese landen.

Dit deed het bureau door een zogenaamde Occupier Cost Index (OCI) te berekenen voor de kosten per werknemer. Onder ICT kosten vallen bijvoorbeeld de kosten voor het gebruiken van PC’s, printers en internetaansluitingen. Uit de resultaten komt Nederland naar voren als 8e duurste land in Europa.

Nederlandse bedrijven besteden bovengemiddeld veel aan ICT

Met gemiddeld €2.629 aan ICT kosten per medewerker overschrijdt Nederland het Europese gemiddelde van €2.238. Noorwegen komt met een gemiddelde ICT besteding van €3.696 per persoon als absoluut duurste land uit het onderzoek naar voren. Noorwegen wordt gevolgd door Zwitserland, met ICT kosten van €3.541 per medewerker. Ook onze zuiderburen besteden met gemiddeld €2.966 beduidend meer dan Nederlandse bedrijven.

Landen waar de uitgaven aan de ICT infrastructuur beduidend lager uitvallen, zijn onder andere Turkije (€898) en Roemenië (€1.007). Met een dergelijke kostenpost per medewerker lijkt het al snel interessant voor Nederlandse organisaties om besparing op ICT kosten na te steven.

Benieuwd naar uw mogelijke kostenbesparingen?

Bent u benieuwd hoe de gemiddelde ICT kosten van uw organisatie zich verhouden tot die van klanten van Javelin ICT, of uw branchegenoten in het algemeen? Schroom dan vooral niet om contact op te nemen voor een gratis en geheel vrijblijvende Quick Scan. Eén van onze collega’s komt graag bij u langs om te calculeren welke kostenbesparingen voor uw organisatie haalbaar zijn op ICT gebied.

Vul gerust het contactformulier aan de rechterkant van deze pagina in, en wij nemen contact met u op!

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!