Alhoewel de digitalisering van het bedrijfsleven een gegeven lijkt dat anno 2013 is ingeburgerd, blijkt het enthousiasme over geheel papierloos werken verdeeld. Volgens maar liefst 85% van de Nederlanders is het papierloze kantoor een goed idee. Hierin blijken we nogal te verschillen van onze Oosterburen. Slechts 38% van de Duitsers blijkt het namelijk eens te zijn met dezelfde stelling. Het Nederlandse bedrijfsleven is duidelijk positiever ten opzichte van digitale vernieuwing en efficiënte bedrijfsprocessen dan het Duitse. Dit komt naar voren uit onderzoek van Viadesk.

Viadesk benadrukt een aantal redenen voor het feit dat Nederlanders positiever zijn over investeringen in kantoor automatisering. Zo blijkt de opkomst van papierloos werken samen te hangen met mobiel internet-gebruik. In Nederland maakt maar liefst 56% van de burgers hiervan gebruik, wat afsteekt tegen een Europees gemiddelde van 35%. Onze Oosterburen scoren verrassenderwijs het laagst van alle Europese landen met mobiel internet-gebruik van slechts 31%.

Met name MKB flexibel in implementatie van ICT

In Nederland blijkt met name het MKB flexibel in het implementeren van nieuwe, digitale technologieën, waardoor financiële voordelen sneller worden behaald. Bent u benieuwd hoe nieuwe ontwikkelingen binnen de IT voordeel voor uw organisatie kunnen opleveren? Neem gerust contact op met een van onze ICT-experts!