Er is een dringende behoefte aan investeringen en stimulerend overheidsbeleid op het gebied van de Nederlandse ICT-infrastructuur. Dit is de mening van de Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (Stichting DINL). Deze stichting, die bestaat uit honderden bedrijven uit de sector digitale infrastructuur, roept het kabinet op om meer ambitie te tonen op het gebied van het verzilveren van kansen binnen de digitale economie. Om onze welvaart te behouden zou de sterke positie die Nederland op dit moment heeft met betrekking tot de digitale economie, in de komende jaren verstevigd moeten worden.

Digitale economie steeds belangrijker

De Nederlandse economie verandert namelijk in hoog tempo. Waar wij vroeger ons geld verdienden met onze uitstekende fysieke infrastructuur, zoals de havens en Schiphol, verschuiven de kansen naar de digitale economie. De bijdrage van internet aan het Bruto Nationaal Product is inmiddels 6% per jaar en de totale digitale economie draagt voor 15% mee aan het BNP. Nederland is bezig om zich te ontwikkelen tot de digitale mainport van Europa en de juiste randvoorwaarden zijn nodig om deze ontwikkeling te stimuleren. Wanneer dit niet gebeurt zullen kansen binnen de digitale economie uiteindelijk benut worden door bedrijven uit andere landen en loopt Nederland banen en inkomen mis.

Overheidsbeleid hard nodig

De overheid moet er daarom voor zorgen dat bedrijven die binnen de digitale economie opereren kansen maximaal kunnen benutten. Zo zou het onderwijs aangepast moeten worden, waarbij digitale vaardigheden prioriteit krijgen. Daarnaast moet er overheidsbeleid komen op het gebied van dataveiligheid, promotie van Nederland als digitale mainport en op het gebied van het creëren van een gunstig vestigingsklimaat voor buitenlandse bedrijven die binnen onze digitale economie willen opereren. Maar het belangrijkste is dat onze digitale infrastructuur optimaal blijft functioneren. De overheid moet er daarom voor zorgen dat naderende capaciteitsproblemen op het gebied van vast en mobiel internet tijdig worden afgewend.

Meer over digitale infrastructuur

Uw ICT-infrastructuur in topconditie met Javelin ICT

De specialisten van Javelin ICT zetten zich dagelijks in om de ICT-infrastructuur van MKB’ers in topconditie te houden. Zo beheren wij tientallen netwerken en honderden werkplekken. Daarnaast realiseren en onderhouden wij regelmatig state-of-the-art VoIP- en WiFi-oplossingen. Op deze manier zorgen wij dat onze klanten hun kansen optimaal kunnen benutten en dat de ICT-infrastructuur hierbij geen enkele belemmering oplevert. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Leg uw ICT-vraagstuk vandaag nog vrijblijvend voor aan een van onze specialisten!

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!