Om ervoor te zorgen dat Nederland dé digitale koploper binnen Europa wordt, heeft het kabinet een digitaliseringsstrategie opgesteld die Nederland moet helpen om snel en adequaat in te spelen op het hoge tempo van digitalisering. Deze strategie bestaat uit 24 ambities zoals bijvoorbeeld het verbeteren van digitale vaardigheden, het op peil brengen van cybersecurity en het optimaliseren van het digitale verdienvermogen.

Nederland Digitaal

De strategie welke ‘Nederland digitaal’ is gedoopt valt onder de verantwoordelijkheid van de staatsecretaris van Economische Zaken en Klimaat, de minister van Justitie en Veiligheid en de staatsecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Met behulp van deze strategie willen de bewindslieden ervoor gaan zorgen dat zowel de Nederlandse maatschappij als de Nederlandse economie optimaal gaan profiteren van digitalisering. Want digitale technologie speelt inmiddels een grote rol binnen vele aspecten van onze maatschappij en economie.

Belangrijkste speerpunten Nederland Digitaal

De drie belangrijkste speerpunten van de strategie zijn ondersteuning voor het MKB, het verhogen van de digitale veiligheid en het verbeteren van de digitale toegankelijkheid van de Nederlandse overheid. Zo ligt de online omzet van het MKB nu nog onder het Europees gemiddelde, terwijl dit met de juiste ondersteuning van digitale technologie verbeterd kan worden. Daarnaast is digitale veiligheid belangrijk om de Nederlandse belangen te beveiligen tegen steeds sneller veranderende dreigingen. Tot slot is het belangrijk dat iedereen in Nederland (digitaal) toegang heeft tot overheidsdiensten.

Meer over digitalisering:

Optimaal profiteren van onze digitale infrastructuur

De Nederlandse digitale infrastructuur is al jaren uitstekend en nu is het zaak dat de Nederlandse maatschappij en economie hier optimaal van gaan profiteren. Wilt u niet wachten op de stappen die de Nederlandse overheid op dit gebied gaat maken, dan kunt u ervoor kiezen om direct te gaan profiteren van de digitale kennis en expertise die aanwezig is onder de ICT-experts van Javelin ICT. Wij helpen u graag om uw ambities waar te maken met behulp van digitalisering.