Van 18 tot 25 oktober 2015 is het weer zover, dan doet een team studenten vanuit de TU Delft voor de 8e keer mee aan de World Solar Challenge in Australië. Deze race wordt elke twee jaar gereden over 3.021 kilometer en is toegankelijk voor auto’s die rijden op zonne-energie. Het team studenten uit Delft heet het Nuon Solar Team, om te blijven inspireren tot een duurzame toekomst, doen zij er alles aan om deze race te winnen met een voertuig dat zo efficiënt mogelijk met energie omgaat. Deze editie van de race ondersteunt Javelin ICT het team door middel van sponsoring.

De World Solar Challenge

De route van de World Solar Challenge loopt van de stad Darwin in het noorden van Australië naar Adelaide in het Zuiden. Het team dat als eerste over de finish komt in Adelaide, is de winnaar van deze bijzondere race. De auto’s mogen tijdens de race gebruik maken van 5 kilowattuur aan opgeslagen energie, dit is ongeveer 10% van de benodigde energie om de finish te bereiken. De rest van de energie die benodigd is, moeten de teams opwekken met behulp van zonne-energie en de kinetische energie van het voertuig. Het voertuig dat het efficiëntst weet om te gaan met energie is daarom vaak de winnaar van de race. Tijdens de race wordt er gereden van 8 uur ’s ochtends tot 5 uur in de middag, daarna moeten de teams kamperen langs de kant van de weg. Het is daarom belangrijk dat de teams volledig zelfvoorzienend zijn.

Het succes van Nuna

Sinds 2001 doet er elke twee jaar een team vanuit de TU Delft mee met de World Solar Challenge. Het voertuig waarmee zij dit doen heet de Nuna. In 2015 doet het Nuon Solar Team daarom mee met de Nuna8. Van de zeven keer dat er aan de race werd deelgenomen, wist het team van de TU Delft vijf keer te winnen en werd er twee maal een tweede plaats behaald. Tijdens de vorige World Solar Challenge was de Nuna7 voorzien van diverse innovaties, zoals een asymmetrisch ontwerp voor minder luchtweerstand en lenzen die de zonnestralen wisten te concentreren op de zonnecellen, zodat de energieopbrengst hoger was dan bij de andere teams. Wij zijn benieuwd met welke innovaties het team van de Nuna8 dit jaar op de proppen komt.

Javelin ICT: sponsor van innovatie

Omdat wij innovatie en duurzaamheid een warm hart toedragen, sponsoren wij het Nuon Solar Team met een financiële bijdrage. Wij doen dit via het Solar Fund van onze klant De Breed & Partners. Immers, innovatie zit in ons DNA. Zo zijn wij bijvoorbeeld constant bezig met innovaties op het gebied van ICT-beheer en cloud computing. Meer weten? Vul dan het contactformulier in op onze website, of bel ons op 040- 850 3000.