In november 2012 heeft Javelin ICT zich weten te kwalificeren als Microsoft Gold Partner. Een partner die door Microsoft is gekwalificeerd als Gold Certified Partner, wordt door het softwarehuis gezien als een partner van het hoogst haalbare niveau.

Microsoft Gold Certified Partners hebben bewezen de juiste kennis, vaardigheden en betrokkenheid in huis te hebben om kwalitatief hoogwaardige oplossingen te leveren.

Microsoft Gold Partner; hoe werden wij dat?

Om het officiële logo van een Microsoft Gold Certified Partner te mogen dragen, dient een ICT partner Microsoft Certified Professionals in dienst hebben. Daarbij moet men, richting Microsoft, de eigen expertise op specifieke technologische gebieden kunnen aantonen. Voor de diverse typen expertises bestaan competenties waarop een ICT partner wordt beoordeeld. Wil men slagen voor een bepaalde competentie, dan dient de ICT partner in kwestie een aantal zware examens met succes af te ronden en dient men verschillende klantreferenties aan te bieden aan Microsoft. Voor de volledigheid: dit traject moet elk jaar opnieuw worden doorlopen.

Onderstaand volgt een opsomming van de competenties van Javelin ICT:

  • Gold OEM
  • Silver Midmarket Solution Provider
  • Silver Hosting