In het eerste kwartaal van 2020 zijn de investeringen in de cloudinfrastructuur tot recordhoogte gestegen. Wereldwijd zijn deze investeringen gestegen met maar liefst 34% tot 31 miljard dollar. Onder andere het coronavirus is hierbij van grote invloed.

Dit blijkt uit cijfers van Canalys, een toonaangevend wereldwijd analistenbedrijf voor technologiemarkten. Door de overheidsmaatregelen rond het coronavirus, laten veel bedrijven hun medewerkers thuiswerken. Het gebruik van de cloud is hierdoor enorm toegenomen. Op deze manier kunnen collega’s immers gemakkelijk met elkaar samenwerken. Daarnaast wordt er meer online gewinkeld, waardoor ook consumenten meer van de cloud gebruikmaken.

Ondersteuning bedrijfscontinuïteit

De toenemende vraag naar cloudinfrastructuur zorgt ook voor een sterke stijging in het gebruik hiervan. Cloud service providers merken dat bedrijven steeds meer beseffen dat de cloud een essentiële tool is om de bedrijfscontinuïteit te ondersteunen in moeilijke tijden zoals deze. Veel organisaties kiezen dan ook voor de public cloud om de plotselinge piek op te kunnen vangen.

Flexibele infrastructuur

Om (samen) te kunnen werken op afstand en om beveiliging te ondersteunen, hebben bedrijven toegang nodig tot een flexibele, maar ook veilige infrastructuur. Cloudinfrastructuur is hiervoor een voor de hand liggende kortetermijnoplossing. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, nemen cloud providers dan ook diverse maatregelen. Zo voegen zij bijvoorbeeld nieuwe servercapaciteiten toe aan regio’s waar de vraag snel stijgt, breiden zij de huidige cloudactiviteiten verder uit en worden er nieuwe datacenters geopend.

Clouddiensten van Javelin ICT

Wilt u met uw bedrijf ook graag naar de cloud overstappen? Of wilt u hier graag meer informatie over? Javelin ICT is dé specialist als het gaat om clouddiensten! Neem daarom geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op de website of telefonisch via 040 – 850 3000. Onze specialisten helpen u graag verder!