De ontwikkelingen op het gebied van Internet of Things (IoT) gaan razendsnel. Afgelopen maand vond bijvoorbeeld de Hannover Messe plaats, een grote Europese technologiebeurs, waar de laatste innovaties op het gebied van IoT werden tentoongesteld. Hier bleek dat veel bedrijven bezig zijn met IoT en er steeds meer slimme toepassingen ontwikkeld worden. De verwachtingen zijn dat bedrijven tot 2020, wereldwijd, 900 miljard dollar per jaar zullen investeren in deze trend. Bij deze inschattingen zijn de investeringen van overheden nog buiten beschouwing gelaten.

Slimme apparaten

Het Internet of Things gaat dus heel groot worden en alles draait hierbij om ‘slimme apparaten’ die het leven makkelijker en efficiënter zullen maken. Denk bijvoorbeeld aan een koffer die dankzij ingebouwde sensoren niet meer kwijt kan raken of een pleister die real time medische gegevens kan verzamelen en rapporteren. In de toekomst zullen waarschijnlijk complete steden met het internet verbonden worden, waardoor overheden allerlei gegevens op kunnen vragen, waar verschillende overheidsdiensten vervolgens razendsnel op kunnen reageren. De verwachting is dat in 2020 meer dan 50 miljard apparaten met het internet verbonden zullen zijn (telefoons en computers niet meegerekend).

Investeringen in chips, infrastructuur en beveiliging

Met het Internet of Things gaan daarom enorme investeringen gepaard. Zo worden er allerlei chips ontwikkeld die verwerkt zullen worden in de slimme apparaten die met het internet worden verbonden. Vervolgens sturen al deze slimme apparaten een grote hoeveelheid data het internet op, waardoor het internetverkeer in rap tempo toe zal nemen. Hierdoor zijn investeringen in infrastructuur zoals routers en snelle verbindingen benodigd. Tot slot is het vitaal dat alle gegevens die worden verzameld en worden verstuurd, niet in verkeerde handen terecht zullen komen. Daarom zullen ook bedrijven die zich bezig houden met ICT-beveiliging de komende jaren profiteren van de Internet of Things trend.

Javelin ICT: slimmer dankzij ICT

Ook op het gebied van IoT helpen de professionals van Javelin ICT u graag verder. Zij denken bijvoorbeeld met u mee over slimme ICT-oplossingen en kunnen de benodigde ICT-infrastructuur voor u realiseren en onderhouden. Met Javelin ICT als uw ICT-partner bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Informatie- en Communicatietechnologie, zonder dat u hoeft te investeren in een eigen ICT-afdeling. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Leg uw vraag dan vandaag nog vrijblijvend aan ons voor!

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!