Uit onderzoek onder 519 ICT’ers is gebleken dat een merendeel van de respondenten het gevoel heeft dat de Nederlandse politiek weinig kaas heeft gegeten van ICT. 70 procent van de ondervraagde ICT’ers is van mening dat Nederland daardoor kansen op het gebied van Informatie- en communicatietechnologie laat liggen. Het onderzoek is uitgevoerd door AG Connect, het vroegere AutomatiseringGids, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals.

Mislukken ICT-projecten uiting van gebrek aan ICT-kennis

Slechts 1 procent van alle ondervraagde ICT’ers heeft aangegeven dat zij het kennisniveau van politici op het gebied van ICT redelijk hoog vinden. Iets wat tekenend is voor de algemene tendens onder ICT’ers. Tijdens het onderzoek is de deelnemers ook gevraagd om toelichting te geven op hun antwoorden. Hieruit blijkt dat een groot deel van de respondenten van mening is dat het grote aantal mislukte ICT-projecten bij de overheid sprekend is voor het lage kennisniveau dat wordt ervaren.

“Te weinig aandacht voor ICT”

Ruim 60 procent van de respondenten heeft bovendien aangegeven dat er in het huidige regeerakkoord te weinig aandacht is voor ICT-gerelateerde onderwerpen. Dit, terwijl het kabinet in het regeerakkoord wel aandacht geeft aan zaken als ICT in de zorg en ICT-beveiliging. Wanneer gevraagd wordt op welke gebieden meer aandacht nodig is, dan zijn de top-3 van antwoorden cybersecurity, de aanwas van nieuwe ICT’ers en innovaties op het gebied van ICT.

Meer over ICT & overheid:

Javelin ICT: uw kennis in ICT

Wilt u er zeker van zijn dat uw organisatie wel voorop loopt op het gebied van ICT en dat u geen kansen onbenut laat? Met Javelin ICT als uw ICT-partner bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied ICT. Wij adviseren u proactief over ontwikkelingen die uw bedrijfsvoering naar een hoger niveau kunnen tillen. Naast het geven van ICT-advies zijn wij gespecialiseerd in de implementatie en het onderhoud van state of the art ICT-oplossingen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.