Het jaar 2017 loopt ten einde, wat het perfecte moment is om vooruit te kijken naar wat er volgend jaar allemaal komen gaat. De ICT-wereld staat namelijk niet stil en de ontwikkelingen volgen elkaar nog altijd in rap tempo op. Als uw partner in ICT zetten wij daarom een aantal belangrijke trends voor u op een rijtje. Zo ging het in 2017 bijvoorbeeld vooral om de inzet van Software as a Service (SaaS), de intrede van Internet of Things (IoT) en cybersecurity. Wat er in 2018 op de agenda zal staan leest u hieronder.

1) Software Defined Networking (SDN)

De stroom van gegevens die over bedrijfsnetwerken gestuurd wordt blijft maar groeien en het beheer van netwerken wordt daardoor steeds complexer. Met behulp van Software Defined Networking kan deze uitdaging het hoofd worden geboden. Kort door de bocht betekent dit dat het beheer van het netwerk niet meer gebeurt vanuit routers en switches, maar vanuit een server binnen uw netwerk. Hierdoor worden beperkingen die binnen netwerkapparatuur bestaan omzeilt, wat leidt tot voordelen op het gebied van flexibiliteit en beveiliging. In 2018 zullen steeds meer (grote) bedrijven op deze relatief nieuwe technologie overstappen.

2) Kunstmatige intelligentie doet zijn intrede

Daarnaast is een flinke hoeveelheid hardware in de afgelopen jaren vervangen door softwareoplossingen. Om de mogelijkheden van deze software optimaal te kunnen benutten is een flexibele en slimme ICT-infrastructuur nodig. Door kunstmatige intelligentie toe te passen, wordt een situatie gecreëerd waarbij de ICT-infrastructuur zelf leert om optimaal om te kunnen gaan met een grote hoeveelheid datastromen.

3) Focus op kernactiviteiten

Tot slot zet de trend door waarbij bedrijven zich steeds meer richten op hun kernactiviteiten en zoveel mogelijk randzaken uitbesteden aan bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn. Denk bijvoorbeeld aan ICT-beheer en ICT-beveiliging. Op dit moment besteedt een minderheid van de bedrijven deze zaken uit, maar in de komende jaren is de verwachting dat de groep die dit doet tot een absolute meerderheid zal uitgroeien.

Meer over de toekomst van ICT:

Klaar voor de toekomst met de expertise van Javelin ICT

Met Javelin ICT als uw ICT-partner, bent u klaar voor de toekomst. Wij zijn op de hoogte van de laatste trends op het gebied van ICT en hebben ervaring met het realiseren van moderne ICT-oplossingen. Hierbij zoeken wij altijd naar een oplossing die uw corebusiness optimaal ondersteunt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.