Om klanten aan te trekken, van dienst te kunnen zijn en terug te laten keren, zijn bedrijven in de afgelopen jaren steeds afhankelijker geworden van Informatie en Communicatie Technologie. Uit onderzoek onder 200 bedrijven uit de Benelux is bijvoorbeeld gebleken dat de ondervraagde ICT-beslissers hun bedrijfsstrategie steeds vaker baseren op het aanbieden van online diensten. Hierdoor wordt ICT niet enkel meer gebruikt voor bedrijfsprocessen op de achtergrond, maar is deze ook steeds vaker verantwoordelijk voor het binnenhalen van omzet.

Online dienstverlening groeit

Een voorbeeld dat online dienstverlening steeds belangrijker wordt is bijvoorbeeld het feit dat traditionele retailers, zoals recentelijk V&D en de Macintosh Group, het niet blijken te redden zonder dat zij ook online sterk vertegenwoordigd zijn. Daarom ontkomen organisaties er niet aan om verbeteringen door te voeren op het gebied van ICT. Denk hierbij aan het digitaliseren van bedrijfsinformatie en het direct aanbieden van diensten via internet en een online aanbod speciaal voor mobiele gebruikers.

Gedegen ICT-infrastructuur belangrijk

Om ervoor te zorgen dat bedrijven ook online succesvol kunnen zijn, is een flexibele en betrouwbare ICT-infrastructuur belangrijk. Een aandachtspunt is hierbij de omgang met data. Zo wordt er steeds meer data verzameld, opgeslagen en uitgewisseld en is het vooral belangrijk dat dit veilig gebeurd. Het tegelijkertijd faciliteren van online diensten en ervoor zorgen dat de als maar groeiende datastroom veilig verwerkt wordt, kan een hele uitdaging zijn. Een betrouwbare ICT-partner kan hierbij helpen.

Javelin ICT: uw partner in ICT

Als ICT-partner van MKB-organisaties, helpen wij hen ook bij de omgang met technologische veranderingen. De verschuiving van offline naar online is hierbij een belangrijke. Onze ICT-professionals denken graag met u mee en kunnen u adviseren met betrekking tot ICT-oplossingen die uw online businessstrategie het best zullen ondersteunen. Ook de realisatie en het beheer van uw ICT-oplossingen is als vanzelfsprekend bij ons in goede handen. Neem daarom vandaag nog contact met ons op en bespreek vrijblijvend de mogelijkheden voor uw organisatie.