De ICT-sector moet in 2030 klimaatneutraal zijn, daarvoor zette directeur branchevereniging NLdigital Lotte de Bruijn op 10 oktober jongstleden haar handtekening. De sector erkent daarmee het klimaatprobleem en stemt in met het Klimaatakkoord van het kabinet. Maar wat betekent dit voor de Nederlandse bedrijven die actief zijn binnen de digitale sector?

Klimaatneutrale samenleving

Afgelopen juni presenteerde het kabinet het nieuwe Klimaatakkoord, waarin er maatregelen zijn vastgelegd voor het binnen tien jaar creëren van een klimaatneutrale samenleving. In de brief die NLdigital ondertekende geeft de branchevereniging akkoord op verduurzaming binnen de ICT-sector en beloven zij een bijdrage te leveren aan de realisatie van doelen in andere sectoren. Hiermee erkennen zij de urgentie van het huidige klimaatprobleem.

Een duurzame ICT-sector

De ICT-sector heeft een belangrijke rol binnen het Klimaatakkoord. Volgens De Bruijn, directeur van NLdigital, is het de ICT-sector al gelukt om energieverbruik los te maken van de buitengewone sterke groei aan data. Daarnaast laat zij weten dat gebruikte energie voor een groot deel uit duurzame bronnen wordt gehaald.

Maar verdere verduurzaming is niet alleen binnen de ICT-sector zelf nodig, ook zullen ICT-bedrijven organisaties uit andere sectoren hulp moeten bieden bij de verduurzaming op het gebied van ICT. Zo zullen de digitale technologieën binnen sectoren als de industrie, mobiliteit, landbouw en de toekomstige energiesystemen, van groot belang zijn.

Javelin ICT helpt mee aan verduurzaming

Als lid van de branchevereniging NLdigital zullen ook wij de komende jaren ons steentje verduurzamen van de ICT sector. Heeft u hulp nodig op het gebied van netwerk- en systeembeheer? Dan zijn wij uw ICT-partner! Benieuwd wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn? Neem dan contact met ons op via het online contactformulier of bel ons op 040 – 850 3000. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend!