Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt dat de Nederlandse economie in het eerste kwartaal van 2015 met 0,4% is gegroeid ten opzichte van het vierde kwartaal van 2014. Hiermee is onze economie voor het vierde kwartaal op rij gegroeid. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2014 is er in de afgelopen maanden zelfs een economische groei van 2,4% gerealiseerd. De ICT-sector groeide in het eerste kwartaal van 2015 met 5,3% en draagt daarmee bovengemiddeld veel bij aan het groeicijfer van de Nederlandse economie als geheel.

Aantal vacatures ICT-sector blijft stijgen

Daarbovenop lijkt het vertrouwen in de Nederlandse economie steeds meer terug te keren bij ondernemers in de ICT-sector. Zo is het aantal ICT-vacatures in het eerste kwartaal van 2015 met 14% toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dit, terwijl het totale aanbod aan vacatures ‘slechts’ met 11% toenam. Er is in de ICT-sector zowel een toenemende vraag naar ICT-professionals, als naar managementfuncties en ondersteunend personeel. Uit de European Job Index blijkt daarnaast dat ICT-professionals steeds meer vertrouwen hebben in hun kansen op de arbeidsmarkt.

Bedrijven investeren meer in ICT

De algehele groei van de Nederlandse economie wordt breed gedragen door zowel toenemende uitgaven van consumenten, hogere exportcijfers en meer investeringen door bedrijven. Bedrijven investeren daarbij steeds meer in digitalisering, bedrijfssoftware en werken in de cloud. Deze specifieke investeringen zijn dan ook belangrijke aanjagers voor de groei van de ICT-sector. Minister Kamp van Economische Zaken zegt er daarbij alles aan te zullen doen om ervoor te zorgen dat de economie door kan groeien. Hij denkt daarbij onder andere aan versoepeling van regelgeving en lastenverlichting voor ondernemers.

Javelin ICT helpt u groeien

Wanneer uw onderneming groeit en het ICT-beheer voor afleiding van uw kernactiviteiten zorgt, dan kan Javelin ICT u helpen met professionele ondersteuning. Onze professionals zijn specialisten op het gebied van systeembeheer, netwerkbeheer en cloud computing en kunnen u voorzien van advies en/of taken op het gebied van ICT van u en uw medewerkers overnemen. Vele ondernemers uit het MKB gingen u inmiddels voor. Maak kennis met onze professionals via onze contactpagina of door te bellen naar 040- 850 3000.