Uit de MKB Cloud Barometer voor Accountancy 2015 blijkt dat Nederlandse accountantskantoren ver voor liggen op buitenlandse branchegenoten op het gebied van het inzetten van technologie en het online samenwerken met hun klanten. Op het moment dat een accountant online kan samenwerken met de klant, scheelt dit administratieve handelingen, waardoor er meer tijd overblijft voor advies. Op deze manier kunnen accountants toegevoegde waarde blijven bieden, in een markt die zich kenmerkt door een toenemende prijsdruk.

Accountants in de cloud

Nederlandse accountants lopen bijvoorbeeld voorop als het gaat om het gebruik van cloudoplossingen. Zo blijkt uit het onderzoek dat 77% van de accountants inmiddels gebruik maakt van een online boekhoudprogramma en draaien ook andere bedrijfsapplicaties van accountants steeds vaker in de cloud. Een belangrijk voordeel van het werken in de cloud zit hem in een toename van de efficiëntie. Zo besteden ondervraagde accountants zonder cloudoplossing gemiddeld 46% van hun tijd aan administratieve werkzaamheden, terwijl dit percentage bij accountants met cloudoplossing 7% lager ligt. De ondervraagde accountants geven aan dat zij voor een cloudoplossing kiezen om mobiel te kunnen werken en om gemakkelijk samen te kunnen werken met collega’s en klanten.

Automatisering Accountants loopt nog achter

Maar waar internationale accountantskantoren vaker gebruik maken van geïntegreerde softwareoplossingen, gebruiken Nederlandse accountants vaak meerdere softwaresystemen naast elkaar. Zo heeft 32% van de ondervraagde buitenlandse accountants één softwarepakket voor front-office en back-office toepassingen, terwijl in Nederland slechts 9% van de kantoren gebruik maakt van een dergelijke geïntegreerde softwareoplossing. Hierdoor is het voor Nederlandse accountants moeilijker om gegevens te vergelijken en te combineren. Door de interne automatisering te professionaliseren kunnen accountants een nieuwe slag maken op het gebied van efficiëntie.

Til uw bedrijfsvoering naar een hoger niveau

Javelin ICT helpt MKB-organisaties om hun bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen met behulp van ICT-oplossingen. Of het nu gaat om automatisering, werken in de cloud of ICT-beheer, wij kunnen u adviseren met betrekking tot de beste oplossing en deze oplossing vervolgens voor u realiseren en onderhouden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? De professionals van Javelin ICT staan u graag te woord. Neem contact op via onze website of bel ons op 040- 850 3000.