Van alle Europese bedrijven heeft 72% te maken met een technologisch tekort wanneer het gaat om hun ICT-infrastructuur. Dit houdt in dat er een verschil is tussen wat zij willen bereiken op ICT-gebied en tussen wat zij kunnen bereiken met de huidige ICT-infrastructuur. Dit kwam aan het licht tijdens onderzoek van Colt Technology Services onder 852 Europese IT-professionals. Klantentevredenheid, winstgevendheid en marktaandeel zullen onder druk komen te staan wanneer er niks gedaan wordt aan het technologisch tekort van de ICT-infrastructuur.

Technologisch gat ICT-infrastructuur

Van de Nederlandse bedrijven uit het onderzoek, geeft 59% aan over een strategie te beschikken om het technologisch gat binnen hun bedrijf aan te pakken. Met deze strategie willen de bedrijven zorgen dat zij kunnen voldoen aan de bedrijfsbehoeften van communicatie- en spraakverkeer en willen zij verder een goede netwerk- en datacenterinfrastructuur bewerkstelligen. Dit alles is onder andere nodig om downtime binnen de ICT-infrastructuur te voorkomen. De IT-professionals geven verder aan dat zij steeds minder vaak betrokken worden bij belangrijke beslissingen binnen hun bedrijf. Om het technologisch tekort op te lossen is het van belang dat hier verandering in komt.

Verschuivingen op het gebied van ICT-infrastructuur

Tijdens het onderzoek hebben de onderzoekers drie trends gesignaleerd op het gebied van ICT-infrastructuur. Zo is de verwachting dat steeds meer bedrijven ‘ICT as a service’ zullen omarmen. ICT as a service houdt in dat bedrijven niet meer zelf de technologie in zullen kopen die benodigd is voor een goede infrastructuur. In plaats daarvan nemen zij een complete ICT-service af bij een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Daarnaast is er een trend ontstaan in de richting van vereenvoudiging. Bedrijven willen niet meer te maken hebben met meerdere leveranciers en ingewikkelde processen. In plaats daarvan gaan zij strategische partnerschappen aan met een ICT-partner die hen hierin bij kan staan. De laatste trend is de trend richting flexibiliteit. Bedrijven willen niet meer afhankelijk zijn van een vaste infrastructuur, maar willen kunnen up- en downscalen wanneer dat nodig is. Werken in de Cloud kan hen hierbij helpen.

Javelin ICT: ICT-partner voor uw totale ICT-infrastrctuur

Bij Javelin ICT bieden wij een totaaloplossing voor ICT-infrastructuur in het MKB. Onder de noemer ICT as a service kunnen wij uw hosting verzorgen, uw leveranciersbeleid op ICT-gebied op ons nemen en uw systeem- en netwerkbeheer verzorgen. Wanneer u op zoek bent naar flexibiliteit kunnen wij de overstap naar de Cloud voor u verzorgen. Door middel van een virtuele werkplek kunt u werken waar en wanneer u maar wilt. Wel zo makkelijk! Neem vandaag nog contact met ons op via de website, of bel ons op 040- 850 3000