Na twee jaar krimp is de verwachting dat de ICT-branche in 2014 wel weer een groeiende omzet tegemoet kan zien; goed nieuws voor de Nederlandse ICT dienstverlener. Dit blijk uit onderzoek van het ING Economisch Bureau.

Met name is dat goed nieuws omdat er reeds zeven opvolgende kwartalen krimp zijn geweest, wat in 2013 naar verwachting zal leiden tot een totale marktkrimp van maar liefst 1,5%.

Dat het er voor de gemiddelde ICT-partij in 2014 een stukje beter eruit ziet kent een aantal redenen. Er is naar verwachting sprake van beperkt economisch herstel, dat verder aangesterkt wordt door toegenomen ondernemersvertrouwen. Daarnaast zijn structurele groeifactoren zoals privacy en beveiliging als mede ook toenemende automatisering in de dienstverlening factoren die de omzetgroei stimuleren.

Toegenomen ICT investeringen in 2014

Een belangrijke indicator dat de groei van de ICT dienstverlening geen tijdelijke opleving wordt is de parallelle verwachting dat ook de investeringen in 2014 weer aantrekken, wat ook voor de lange termijn positieve implicaties heeft. Benieuwd wat investeringen in ICT voor u kan beteken op zowel de korte als lange termijn? Neem gerust eens contact op met een van onze ICT experts!