De 19e editie van de ICT-marktmonitor is gepubliceerd door brancheorganisatie Nederland ICT. Elk jaar worden met behulp van dit onderzoek de bestedingen in de ICT-branche inzichtelijk gemaakt. Het onderzoek deelt de ICT-markt in verschillende segmenten in, te weten hardware, software en ICT-dienstverlening. Uit deze editie van de ICT-marktmonitor blijkt dat het erg goed gaat in de segmenten hardware en software. Hier wordt een sterke groei gerealiseerd ten opzichte van het jaar 2014. Met een zeer kleine daling, blijft de ICT-dienstverlening ongeveer op hetzelfde niveau.

Hardware & software

Het segment software doet het net als in 2014, ook dit jaar weer uitmuntend. Groeide de Nederlandse markt voor software in 2014 nog met 5,3%, is de verwachting dat er in 2015 een groei van 8,3% gerealiseerd zal worden. Er is vooral een grote vraag naar virtualisatiesoftware (+13,8%), beveiligingsoplossingen (+13,4%) + en cloud-oplossingen (+5%). Maar ook het hardware-segment doet het goed in 2015. Hier is vooral een groei in de bestedingen aan smartphones (+22%), tablets (+12%) en netwerkapparatuur / servers (+2,8%) te zien. Dit alles wordt gedreven door de groeiende online-economie aldus Nederland ICT.

ICT-dienstverlening

Het enige segment waar geen groei wordt verwacht ten opzichte van 2014, is de ICT-dienstverlening. Hier verwacht Nederland ICT een daling van 0,4% wat neerkomt op 5,8 miljard euro. Dit komt vooral omdat de verwachting is dat het onderdeel ‘sourcing & outsourcing’ met 2,2% zal dalen. De bestedingen aan technisch- en functioneel onderhoud zullen naar verwachting wel stijgen met 3,5% en ook de vraag naar consulting zal waarschijnlijk met circa 1% stijgen.

ICT-dienstverlening op hoog niveau

Bij Javelin ICT passen wij onze ICT-dienstverlening aan op de de bedrijfsvoering van uw organisatie. Wij zijn van mening dat ICT uw bedrijf of organisatie immers optimaal moet ondersteunen. Of het nu gaat om een overstap naar de cloud, het outsourcen van ICT-beheer of het hosten van complexe websites of webapplicaties, de professionals van Javelin ICT maken het voor u mogelijk. Heeft u een vraagstuk op het gebied van ICT? Leg het dan vandaag nog voor aan de professionals van Javelin ICT. Dit kan via onze website of door ons te bellen op 040- 850 3000.