Uit de ICT-Marktmonitor van Nederland ICT blijkt de verwachting dat de Nederlandse ICT-branche in 2014 drie keer zo hard zal groeien als de economie in zijn geheel. Concreet zullen de ICT-bestedingen van consumenten, bedrijven en overheden daarmee op ongeveer 34,3 miljard euro uitkomen. Belangrijkste aanjager van de sterke groei in de ICT-sector is Cloud Computing. Volgens Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT, bevestigen de cijfers het belang van de ICT-branche voor de Nederlandse economie en onze internationale concurrentiepositie.

Groei in ICT-branche over gehele linie

Koploper wat groei betreft zijn de cloud diensten. Zowel de bestedingen aan de private cloud (cloud diensten bestemd voor één enkele organisatie) als de bestedingen aan de public cloud (cloud diensten die toegankelijk zijn voor iedereen) zullen toenemen. In lijn met de groei van bestedingen aan de cloud is een verwachte groei in de bestedingen aan netwerkapparatuur en opslag. De enige uitzondering op deze groeicijfers zijn de bestedingen aan kantoormiddelen zoals scanners, printers en kopieermachines, de verwachting is dat deze zullen dalen in 2014.

‘Nederlandse ICT-branche behoort tot wereldtop’

Volgens minister Kamp van Economische Zaken, behoort Nederland tot de wereldtop als wordt gekeken naar digitale economieën. Zo werken het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de overheid constant samen om adequaat in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen op ICT-gebied. Daarnaast is Nederland tevens een aantrekkelijke vestigingsplaats voor cloud diensten en datacenters, mede door de uitmuntende internetinfrastructuur.

Werken in de Cloud: Javelin ICT

Werkt u al in de Cloud? Neem contact met ons op en ontdek welke voordelen werken in de Cloud voor uw organisatie heeft. Bij Javelin ICT hebben we ruime ervaring met het begeleiden van organisaties die de overstap naar de Cloud willen maken. Kennismaken? U kunt ons altijd even bellen op 040- 850 3000.