Uit de eerste Cybersecuritymonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat ICT-beveiliging bij 85 procent van de bedrijven met meer dan 10 medewerkers een punt op de agenda is. Het gaat hierbij om activiteiten zoals het implementeren en onderhouden van beveiligingssoftware, het beveiligen van werkplekken en data en het testen van beveiligingsmaatregelen. Opvallend is dat slechts 25 procent van de bedrijven deze werkzaamheden binnen de eigen organisatie uit laat voeren. De overige 75 procent besteed haar ICT-beveiliging voornamelijk uit.

Kleine bedrijven besteden ICT-beveiliging vaker uit

Uit het onderzoek blijkt verder dat de grootte van een bedrijf een belangrijke factor is voor het wel of niet oppakken van activiteiten op het gebied van ICT-beveiliging binnen de eigen organisatie. Zo besteedt bijna 80 procent van de kleinere bedrijven dit soort activiteiten uit, terwijl dit percentage bij grote bedrijven rond de 43 procent ligt. Kleinere bedrijven hebben vaak niet de capaciteit om de benodigde kennis en ervaring in huis te halen en door middel van outsourcing zorgen zij dat zij wel optimaal beveiligd zijn. Bijkomend voordeel is dat zij zich op deze manier maximaal kunnen focussen op hun corebusiness.

Cybersecurity steeds belangrijker

Cybersecurity is een onderwerp wat in de laatste jaren steeds belangrijker is geworden voor vele organisaties. Zo wordt er binnen bedrijven steeds meer data verzameld en gedeeld en is het belangrijk dat datalekken voorkomen worden. ICT-professionals met kennis van ICT-beveiliging kunnen ervoor zorgen dat uw medewerkers te allen tijde toegang hebben tot bestanden, zonder dat onbevoegden uw netwerk binnen kunnen dringen. Adequate bescherming tegen virussen en ransomware zijn hier bijvoorbeeld een cruciaal onderdeel van.

Meer over ICT-beveiliging:

Javelin ICT: uw ICT-partner

Als uw ICT-partner kunnen wij ook alle werkzaamheden op het gebied van ICT-beveiliging voor u uit handen nemen. Onze professionals zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied en kunnen u proactief ondersteunen. Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!