Vakblad Computable heeft onderzoek laten doen naar de populariteit van ICT-werkgevers onder ongeveer 5.000 ICT’ers. Hieruit blijkt dat ICT’ers nog altijd liever voor een traditioneel ICT-bedrijf werken, dan voor een bedrijf buiten de ICT-branche. Dit is af te leiden aan het cijfer waarmee de ICT’ers hun werkgever beoordelen. ICT-bedrijven krijgen in het onderzoek gemiddeld een 7.96 op een schaal van 10, terwijl dit bij bedrijven buiten de ICT-branche gemiddeld een 7.54 is.

Gemiddeld cijfer ICT-werkgevers daalt

Het gemiddelde cijfer dat werkgevers binnen de ICT-branche krijgen is echter wel aan een daling bezig. In 2016 lag dit cijfer nog op een 8.28, in 2017 op een 8.26 en dit jaar dus op 7.96. Daar staat tegenover dat het gemiddelde cijfer voor werkgevers buiten de ICT-branche de laatste jaren stabiel is. Het verschil in de populariteit tussen beide typen werkgevers wordt daardoor steeds kleiner.

Voor- en nadelen van het werken bij een ICT-bedrijf

De ICT’ers die voor een ICT-bedrijf werken zijn het meest te spreken over de werkzaamheden en verantwoordelijkheden die ze toebedeeld krijgen. Ook krijgen ze over het algemeen voldoende ruimte om te kunnen presteren en zijn ze tevreden over de mate van uitdaging die zij tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden ervaren. De hoogte van het salaris staat echter stijf onderaan en ook over doorgroei- en carrièremogelijkheden zijn veel werknemers van ICT-bedrijven niet te spreken.

Meer over ICT-vacatures:

Vind jouw nieuwe uitdaging bij Javelin ICT!

Javelin ICT is ICT-partner voor uiteenlopende organisaties in Nederland. Onze professionals werken dagelijks aan het ontwerpen, realiseren en onderhouden van moderne ICT-oplossingen. Regelmatig zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s en stagiaires. Ben jij op zoek naar een uitdagende functie bij een modern ICT-bedrijf? Bekijk dan nu onze huidige vacatures.