Uit een wereldwijd onderzoek van 451 Research onder ongeveer 1.000 ICT-beslissers, blijkt dat bedrijven dit jaar 12% meer verwachten uit te gaan geven aan ICT. Dit beeld is eenduidig in alle markten en bij bedrijven van iedere omvang. Grote bedrijven met meer dan 1.000 werknemers verwachten echter de grootste stijging in ICT-investeringen. Bovendien is de verwachting dat de vraag naar hosting en clouddiensten harder zal groeien dan de vraag naar ICT in het algemeen. Hier wordt een stijging van 25,8% verwacht.

70% van bedrijven investeert meer in ICT

Het bovenstaand benoemde onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau 451 Research, welke over een wereldwijd panel beschikt met daarin meer dan 38.000 ICT-beslissers. Hierdoor wordt het mogelijk om veranderingen in de markt voor ICT-diensten vrij nauwkeurig te voorspellen. 70% van de respondenten uit het onderzoek geeft aan dat zij verwachten meer uit te gaan geven aan ICT in het algemeen. Dit, terwijl 88% verwacht meer te zullen spenderen aan hosting en de cloud. Slechts 9,5% van de respondenten verwacht in 2017 minder uit te gaan geven aan clouddiensten en hosting.

Microsoft en Amazon blijven grootste spelers

Dat de vraag naar hosting en clouddiensten toeneemt is volgens de onderzoekers tweeledig. Aan de ene kant vergroten bedrijven hun capaciteit omdat zij meer business verwachten en nemen zij bijvoorbeeld nieuwe clouddiensten in gebruik. Aan de andere kant is er een doorlopende verschuiving zichtbaar van hosting op locatie, naar hosting in de cloud. In veel gevallen wordt hierbij gekozen voor cloudhosting van Microsoft Azure of Amazon Web Services (AWS). Ruim 50% van de respondenten overweegt echter een aanbieder van clouddiensten die buiten de top-10 van grote spelers ligt.

Meer over ICT-investeringen:

De cloud-specialisten van Javelin ICT

In de afgelopen jaren hebben de professionals van Javelin ICT zich ontpopt tot ware cloud-specialisten. Zij kunnen u alles vertellen over clouddiensten en het migreren van on-premise servers naar de cloud. U kunt bij ons zowel voor gedegen advies terecht, als voor implementatie en onderhoud van cloudoplossingen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.