De helft van de Nederlandse bedrijven wil het liefst naar de cloud waar mogelijk. Dat blijkt uit onderzoek onder IT-beslissers naar de cloudgang bij bedrijven in Nederland, uitgevoerd door Dutch IT-channel en Smart Profile. Als hoofdreden hiervoor wordt het gemak van op- en afschalen van data en applicaties benoemd.

Waar mogelijk naar de cloud

Daar waar het mogelijk is, wil het liefst de helft van de respondenten zoveel mogelijk werken in de cloud. De technologie en omstandigheden moeten het dan wel toelaten, zodat gekozen kan worden voor een cloudoplossing in plaats van een traditionele on-premise oplossing. Zo’n veertig procent van de respondenten geeft aan het per aandachtsgebied te bekijken. Mocht er een goede cloudstrategie zijn, dan wordt daarvoor gekozen. Is de cloudoplossing niet de beste? Dan blijven ze liever on-premise. Slechts tien procent van de respondenten geeft aan zo min mogelijk naar de cloud te willen.

Waarom kiezen voor cloudtoepassing

Als grootste voordeel van de cloud wordt door het overgrote deel van de respondenten het gemak en snelheid waarmee data en applicaties kunnen worden op- en afgeschaald benoemd. Eenvoudig capaciteit erbij of juist eraf wanneer nodig, zien veel bedrijven als een groot voordeel. Daarnaast wordt benoemd dat cloudtoepassingen zorgen voor minder drukte op de eigen IT-afdeling, omdat de cloud IT-medewerkers vrijmaakt voor andere werkzaamheden.

Private, public of hybrid cloud

Zo’n twee derde van de respondenten geeft de voorkeur aan een hybrid cloud. De rest is ongeveer gelijk verdeeld over de public en private cloud. De keuze tussen single-cloud en multi-cloud is ongeveer gelijk. De ene helft heeft het liefst slechts één grote cloudprovider, terwijl de andere helft de voorkeur geeft aan een combinatie van diverse (soorten) clouds.

Clouddiensten van Javelin ICT

Wilt u graag meer informatie over de verschillende clouddiensten? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan door het contactformulier op onze website in te vullen of door telefonisch contact op te nemen via 040 – 850 3000. Ook kunt u gebruikmaken van de chatfunctie op onze website.