Flexibel en zelfstandig werken, dat zijn de pijlers van ‘Het Nieuwe Werken’. Veel bedrijven hebben deze vorm van werken inmiddels in meer of mindere mate ingevoerd. De werknemers van deze bedrijven bepalen zelf waar en wanneer ze werken. Om deze manier van werken te kunnen faciliteren, wordt gebruik gemaakt van ICT-oplossingen zoals een online werkplek, waarmee vanaf iedere locatie gewerkt kan worden. Uit onderzoek blijkt nu echter dat veel bedrijven helemaal geen beleid hebben met betrekking tot Het Nieuwe Werken.

Voordelen van Het Nieuwe Werken

Dankzij Het Nieuwe Werken en de bijbehorende ICT-oplossingen, worden werknemers steeds minder afhankelijk van een vaste plek waar zij hun werkzaamheden verrichten. Uit onderzoek blijkt dat dit ervoor zorgt dat de ondervraagde medewerkers klantvriendelijker en efficiënter zeggen te kunnen werken en dat zij bovendien meer voldoening uit hun werkzaamheden halen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt bovendien dat de ondervraagde werknemers gemiddeld 26 uur per week werken vanaf een andere werkplek dan hun vaste werkplek. Daarom is het extra zorgelijk dat meer dan de helft van de organisaties die gebruik maken van Het Nieuwe Werken, hier geen enkele vorm van beleid voor heeft.

Geen beleid met betrekking tot mobiel werken

Dat er vaak geen beleid is met betrekking tot mobiel werken baart ook de ondervraagde medewerkers zorgen. Zo zegt een groot deel van de ondervraagden dat zij tegen zichzelf in bescherming genomen zouden willen worden en dat zij graag zouden zien dat er maatregelen worden genomen om de balans tussen werk en vrije tijd beter te kunnen bewaren. Daarnaast zouden zij graag zien dat de toegang tot noodzakelijke apps en informatie beter geregeld wordt en dat er duidelijk wordt vastgelegd wie er verantwoordelijk is voor de veiligheid van vertrouwelijke informatie.

Het Nieuwe Werken met Javelin ICT

Met de online werkplekken van Javelin ICT kan gewerkt worden vanaf iedere locatie met een internetverbinding. Wij denken graag mee hoe u de online werkplek voor uw organisatie kunt laten werken. Wij hebben inmiddels tientallen MKB-organisaties geholpen om de overstap naar de cloud te maken en kunnen alles op het gebied van ICT-beheer voor u verzorgen. Benieuwd hoe wij uw organisatie kunnen ondersteunen? Neem dan contact op via onze website of bel ons op 040-8503000.