Met het publiceren van een lijst met ‘mythes’ die er rond Google Glass zouden heersen, houdt Google de hype rond de interactieve bril levend. Gisteravond publiceerde Google een lijst bestaande uit 10 punten op de Google Plus pagina van Google Glass. Dit, om naar eigen zeggen hardnekkige geruchten rond Google Glass de kop in te drukken. Het merendeel van het betreffende artikel is daarbij gericht op de negatieve effecten die de bril volgens critici op privacygebied zou hebben, maar ook het effect van Google Glass op functioneren in ‘het echte leven’ komt aan bod.

Privacy en Google Glass

Volgens Google heersen er nogal wat mythes rond de Glass op het gebied van privacy. Zo zou de Bril altijd aan blijven en alles opnemen. Google doet dit af als onzin en geeft aan dat de bril al na 45 minuten leeg zou zijn als dit het geval was. Verder zal de bril ook geen gezichtsherkenning of andere ‘dodgy features’ ondersteunen, aangezien Google naar eigen zeggen nooit kan controleren waar dit soort ingrijpende features voor zullen worden gebruikt. Ook zou Google Glass geen ideaal ‘spy device’ zijn, want waarom zou je immers iemand bespioneren met zo’n opvallende bril op je neus? Google vergelijkt de bril zelf met een mobiele telefoon. Ook al zit er tegenwoordig op bijna elke telefoon een camera, de heersende etiquette zorgt ervoor dat dit niet leidt tot constante schending van de privacy.

En dan nog iets…

Naast de negatieve gevolgen voor de privacy, zou de bril van Google gebruikers ook te veel afleiden van de echte wereld. Complete onzin volgens Google, de bril staat immers standaard uit en wordt alleen geactiveerd wanneer de gebruiker dat wil. Daarnaast zal Google Glass het zicht van de drager ook niet in ernstige mate belemmeren, aangezien het schermpje in de bril met opzet boven het rechteroog is gepositioneerd en niet ervoor. Op deze manier kunnen gebruikers zonder moeite oogcontact maken en interactie aangaan met de echte wereld.

Javelin ICT en innovatie

Bij Javelin ICT volgen we de ontwikkelingen met betrekking tot Google Glass op de voet. Dat zit nou eenmaal in ons bloed: altijd op de hoogte willen zijn van de laatste innovaties op ICT-gebied. Dit zorgt er ook weer voor dat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Vanzelfsprekend zullen wij onze adviezen namelijk altijd baseren op de nieuwste inzichten. Als ICT-totaalpartner verzorgen wij o.a. dagelijks adequaat systeem- en netwerkbeheer voor onze klanten, hun ervaringen kunt u teruglezen op onze klantenpagina. Nieuwsgierig geworden naar onze dienstverlening? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers.