In het afgelopen jaar is er een sterke groei zichtbaar geweest in het aantal glasvezelaansluitingen in Nederland. Het aantal huishoudens dat toegang heeft tot het snelle glasvezelnetwerk is maar liefst gestegen van 483.000 naar 1,45 miljoen, zo meldt marktonderzoeksbureau Telecompaper.

Het onderzoeksbureau deed in haar rapport geen uitspraak over de inzet van glasvezelverbindingen in het bedrijfsleven, maar ook hier duiden de cijfers tot nu toe op groei.

Glasvezel ideale ruggengraat voor ICT-infrastructuur bedrijven

Voor bedrijven blijkt glasvezel een interessante optie. Dit, met name door de toename van ‘werken in de cloud’. Steeds meer bedrijven gebruiken software die niet fysiek is geïnstalleerd op de eigen servers, maar die via het internet wordt aangeroepen. Een snelle, betrouwbare glasvezelverbinding blijkt hier de ideale infrastructuur voor te bieden.

Bent u benieuwd of internet via glasvezel voordelen voor uw bedrijf kan opleveren? Bel ons gerust om eens van gedachten te wisselen. Tijdens kantoortijden zijn wij bereikbaar op het volgende telefoonnummer: 040-8503000. Of zoek op andere manieren met ons contact.