Microsoft nam vorig jaar, onder het mom van werken in de cloud, een gok door met haar veel gebruikte Office-pakket over te stappen richting diezelfde Cloud. In mei 2013 werd een eerste mijlpaal van één miljoen behaald voor thuisgebruikers die nu, zes maanden later, verdubbeld is. Ook een hoop bedrijven zijn in de tussentijd overgestapt naar Office 365, al zijn er geen recente, exacte cijfers beschikbaar op het moment van schrijven. Veel bedrijven wegen de voor- en nadelen van het virtuele office-pakket af voor de eigen situatie.

Het aantal abonnees van de Cloud-service van Microsoft is alsnog een fragment van het totale aantal Office-gebruikers, maar er is wel een duidelijke trend zichtbaar. Voor dit jaar betekend het voor het softwarebedrijf nog wel een kleine terugval in omzet van software-verkopen, simpelweg omdat minder mensen eenmalig een bedrag betalen en de inkomsten voor Microsoft dus meer verdeeld zullen worden over de lange termijn.

Microsoft Office 365 for Business

Zoals gezegd maken ook steeds meer bedrijven gebruik van Microsoft Office 365, omdat het verscheidene voordelen biedt. Met name het beter beschikbaar zijn van gegevens en een gemakkelijke koppeling met andere systemen bieden voor bedrijven nieuwe mogelijkheden. Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van Office 365 voor uw specifieke bedrijfsomgeving? Neem gerust contact op met een van onze ICT experts op dit gebied!