Vergelijkingswebsite Kieskeurig.nl heeft een vakantieonderzoek gehouden onder 600 Nederlanders, om te achterhalen hoe de gemiddelde Nederlander zijn of haar vakantie invult. Een interessante enquête, aangezien Kieskeurig.nl de deelnemers ook een aantal vragen heeft gesteld over het gebruik van ICT en elektronica op vakantie. Hieruit blijkt onder andere welke apparaten Nederlanders meenemen op vakantie, welke apparaten gebruikt worden om foto’s te maken en hoeveel waarde men hecht aan internet op vakantie.

Toename in het gebruik van ICT op vakantie

Uit de enquête blijkt dat vooral de smartphone een belangrijke reisgenoot is als het om elektronica op vakantie gaat. 70% van alle deelnemers neemt deze mee, gevolgd door de compact camera (64%), de tablet (46%), het navigatiesysteem (28%) en de e-reader (24%). 44% van de deelnemers gebruikt daarnaast een compact camera voor het maken van foto’s op vakantie, terwijl 26% hier een smartphone voor gebruikt. In 2012 gebruikte slechts 7% de smartphone voor het maken van foto’s op vakantie, wat de huidige populariteit van smartphones nog eens onderstreept. Tot slot geeft 62% van de deelnemers aan dat WiFi op vakantie heel belangrijk voor ze is, dit is immers een manier om zonder hoge kosten gebruik te maken van internet op vakantie.

De invloed van ICT op ons dagelijks leven

Op deze website publiceren wij regelmatig nieuwsberichten over innovatieve ICT-oplossingen die invloed hebben op het dagelijks leven. Bijvoorbeeld over het gebruik van smartphones en tablets op scholen, over winkelen via het internet, het gebruik van elektronische dossiers in de zorg en ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto’s. Deze ontwikkelingen maken ons leven vaak makkelijker, efficiënter en veiliger. ICT is daarom niet meer weg te denken uit onze samenleving.

Javelin: uw kennis in ICT

Als uw ICT-partner zijn wij uw vraagbaak op het gebied van ICT. U mag van ons verwachten dat wij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in ‘ICT-land’ en u optimaal zullen adviseren als het gaat om vraagstukken die u heeft met betrekking tot ICT. Samen met u zoeken wij naar de makkelijkste, efficiëntste en veiligste oplossing die specifiek geschikt is voor uw organisatie en/of bedrijfsvoering. Wij kunnen u bijvoorbeeld van dienst zijn op het gebied van cloud computing, ICT-beheer en professionele WiFi-oplossingen. Vragen? U kunt de professionals van Javelin ICT bereiken via onze website of op telefoonnummer 040- 850 3000.