Het is al lang niet meer zo dat desktop computers de dominante manier zijn om verbinding met het internet en met bedrijfsnetwerken te maken. Dankzij draadloos internet en mobiele data zijn mensen namelijk gewend om hun laptops, tablets en mobiele telefoons overal voor te gebruiken. Bedrijven kunnen hier gebruik van maken door faciliteiten voor flexibel werken aan te bieden en op deze manier te profiteren van productievere medewerkers. In dit artikel geven we enkele randvoorwaarde voor een succesvolle implementatie van flexibel werken.

ICT-voorwaarden: 1) Werken in de cloud

Wanneer uw medewerkers productief kunnen zijn, ongeacht hun locatie, dan heeft dit vaak een positief effect op de productiviteit van uw onderneming. Uiteraard zijn er wel een aantal belangrijke aandachtspunten voor deze nieuwe manier van werken. Zo zullen uw werknemers gebruik gaan maken van online werkplekken die zij kunnen benaderen vanaf diverse devices. U kunt er hierbij voor kiezen om applicaties en bestanden op een eigen server te hosten, maar cloud hosting biedt een aantal belangrijke voordelen. Zo zijn er tegenwoordig diverse cloudapplicaties die het mogelijk maken om samen te werken aan dezelfde bestanden. Daarnaast is het in de cloud eenvoudig om extra opslagcapaciteit of e-mailaccounts toe te voegen. Tot slot en misschien wel het belangrijkste, u hoeft bij deze manier van werken geen server hardware aan te schaffen en te (laten) onderhouden. U betaalt naar gebruik.

2) Cloud telefonie

Wanneer uw medewerkers op een andere locatie werken, wilt u natuurlijk wel dat zij telefonisch bereikbaar blijven voor collega’s en klanten. U regelt dit gemakkelijk met een professionele oplossing voor cloud telefonie. Hiermee zijn uw werknemers altijd bereikbaar op hetzelfde nummer, ongeacht hun locatie. Bovendien kunnen zij over dezelfde mogelijkheden beschikken als die zij gewend zijn bij het gebruik van een eigen telefooncentrale. Denk hierbij aan het tonen van beschikbaarheid, conference calls en doorverbinden. Het grote voordeel van cloud telefonie is dat u het aantal gebruikers flexibel op- of af kunt schalen en dat u geen telefooncentrale hoeft aan te schaffen of te onderhouden.

3) Draadloos netwerk

Het is tot slot goed om na te denken over de ICT-infrastructuur van uw kantoor. Ondersteunt uw draadloze netwerk bijvoorbeeld de toename in het gebruik van laptops, smartphones en tablets die flexibel werken op gaat leveren? Met een professionele Managed WiFi oplossing voorkomt u problemen. De experts van Javelin ICT kunnen u hierover adviseren.

Meer over flexibel werken

Productiever dankzij Javelin ICT

Benieuwd hoe u flexibel kunt werken én productiever kunt zijn? De ICT-experts van Javelin ICT helpen u graag verder. Of het nu gaat om werken in de cloud, online werkplekken, Managed WiFi of cloud telefonie, zij hebben de kennis en ervaring om het voor u tot een succes te maken. Leg uw vraagstuk vandaag nog vrijblijvend aan ons voor via ons online contactformulier of door te bellen naar 040-8503000.

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!