In een onderzoek van Sogeti wordt becijferd dat de Nederlandse economie jaarlijks 1,6 miljard euro misloopt door gefaalde ICT-projecten. Dit bedrag, is het bedrag dat de overheid, bedrijven en consumenten jaarlijks gezamenlijk mislopen als gevolg van haperende ICT. Het onderzoek is uitgevoerd onder 300 consumenten en onder 150 ICT-beslissers binnen de overheid en grote organisaties. Softwarefouten en andere haperingen zorgen er bijvoorbeeld voor dat consumenten afzien van het aanvragen van toeslagen, of producten bij een andere webshop kopen.

Misgelopen bestellingen voor haperende webshops

Dat steeds meer consumenten hun aankopen online doen, is geen geheim meer. Als webshop is het echter wel belangrijk om bezoekers goed van dienst te zijn en klanten voor langere tijd aan zich te binden. De concurrentie is immers moordend. Er zijn twee punten waarbij het wat webshops betreft nog wel eens mis wil gaan. Zo geven 100 van de 300 ondervraagde consumenten (1 op de 3) aan dat zij in het afgelopen jaar een product op het laatste moment bij een andere webshop kochten, omdat zij tijdens het afrekenen op een foutmelding stuitten. Het andere punt is dat webshops soms langere tijd onbereikbaar zijn, door onbetrouwbare webhosting. Dit laatste punt zou voorkomen kunnen worden door te kiezen voor betrouwbare webshop hosting.

ICT-falen bij de overheid

Maar ook in de publieke sector komt falende ICT voor, dit heeft vervolgens weer verstrekkende maatschappelijke gevolgen. Zo geeft 1 op de 5 respondenten aan, dat zij in het afgelopen jaar geprobeerd hebben om een online overheidsformulier in te vullen, maar hier vervolgens niet uitkwamen. Ook worden er bij de overheid applicaties ontwikkeld die vervolgens niet of slechts beperkt in gebruik worden genomen. De onderzoekers durven zelfs te stellen dat 25% van alle ontwikkelingskosten voor software bij de overheid, weggegooid geld is. Om dit te voorkomen, stellen zij dat de eindgebruiker veel meer betrokken zou moeten worden bij het ontwikkelingsproces. Een goede ICT-partner kan organisaties hierover adviseren.

Ga voor succes met Javelin ICT

Javelin ICT heeft als ICT-partner voor het MKB ervaring met ICT-projecten op zowel grote als kleinere schaal. Wij kunnen u adviseren hoe u uw ICT-projecten naadloos aan kunt laten sluiten op uw dagelijkse bedrijfsvoering. Daarnaast kunnen wij als vanzelfsprekend ook de uitvoering voor onze rekening nemen. Is de oplossing eenmaal gerealiseerd? Dan nemen wij met alle liefde het ICT-beheer voor u uit handen. Informeer nu vrijblijvend naar de mogelijkheden.