Onlangs heeft Whitelane research onderzoek gedaan naar de tevredenheid over IT-partners. Hier kwam naar voren dat de meeste Europese bedrijven tevreden zijn over de kwaliteit van IT-outsourcing. In totaal werden er meer dan 1.600 IT-organisaties onderzocht met ongeveer 5.000 outsourcing contracten. Bij 88% werd de tevredenheid als ‘tevreden’ omschreven. TCS behaalde de eerste plek, met een tevredenheidsscore van 79% wonnen zij nipt van Google die op de tweede plek eindigde met een score van 78%.

Meer outsourcing aankomende jaren

De aankomende twee jaar wordt meer IT-outsourcen verwacht binnen Europa. Ongeveer 75% van de respondenten gaf aan om evenveel of meer te gaan uitbesteden het aankomende jaar. Het aantal respondenten dat aangaf méér te willen uitbesteden daalde van 44% naar 38%. De belangrijkste redenen om uit te besteden zijn vanwege de kostenbesparingen, toegang tot extra resources, mogelijkheid om snel te groeien en extra tijd die vrijkomt om volledig te focussen op de core business.

Moderne technieken

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat Agile werken steeds vaker wordt gebruikt. Meer dan de helft van de gebruikers gebruikt al Agile tijdens de oplevering van diensten. Ongeveer 30% gaf aan deze flexibele manier van werken in de toekomst in te willen gaan zetten. Het gebruik van Artificial Intelligence (AI) wordt nog niet in veel bedrijven gebruikt, voornamelijk vanwege het gebrek aan kennis over deze technologie. Echter gaf 68% van de bedrijven die wel deze technologie gebruikt aan, dat het gebruik ervan een significant voordeel oplevert. Vooral in de financiële sector wordt er veel gebruik gemaakt van AI.

IT uitbesteden bij Javelin ICT

Overweegt u ook om uw IT uit te besteden? Dan kan Javelin ICT u uiteraard helpen! Wij kunnen als ICT-partner uw netwerk-en systeembeheer volledig uit handen nemen. Neem bij interesse vrijblijvend contact op via het contactformulier of via 040-850 3000.